Rețetele Juanitei | Tagliatelle cu somon și sos roze/ Un mix echilibrat de arome mediteraneene, în care niciun gust nu predomină

tagliatelle cu sos rose Foto: G4Food

Ingrediente pentru tagliatelle cu somon

  • 250 gr somon proaspăt, fără oase și piele.
  • 2 căței mari de usturoi pisați.
  • 1 ceapă mică (cca 100 gr) tocată mărunt.
  • 30 gr unt (eu am folosit clarificat – ghee – dar funcționează perfect și cu unt obișnuit).
  • 30 gr (o lingură) pastă de roșii concentrată.
  • 100 ml vin alb sec.
  • 200 ml smântână de gătit.
  • 250 gr tagliatelle.
tagliatelle cu somon și sos roze
Foto: G4Food

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Preparare

Se fierb pastele al dente conform specificației de pe ambalaj. Se oprește o cană din apa în care au fiert pastele, după care se scurg.

Cât timp pastele fierb, se face sosul. Într-o tigaie largă se topește untul la foc mic.

Se călește în unt ceapa timp de 3-4 minute până se înmoaie și devine translucidă.

Se adaugă usturoiul pisat, care se gătește și el pentru cca 30 de secunde.

Se pune somonul tăiat cubulețe mici, de 1-2 cm maxim și se gătește pentru maxim 5 minute la foc mediu.

Se stinge cu vinul care se lasă să se reducă, să se evapore alcoolul.

Se adaugă smântâna și se mai fierbe la foc mic 2-3 minute, amestecând cu grijă, să nu se taie. Dacă se dorește o variantă mai puțin calorică se poate renunța la smântână și utiliza apa de la paste pentru a subția sosul.

Se condimentează cu sare și piper.

Se adaugă pastele fierte și se mai fierb împreună pentru 1-2 minute. La nevoie se mai folosește din apa în care au fiert pastele pentru a subția sosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *