Nutriționiștii recomandă peștele, dieta mediteraneeană este bogată în pește, cum după sărbători toți vrem să mâncăm light și sănătos, astăzi prgătim pește. Și nu orice fel, ci pește alb, am pregătit două file-uri de doradă și două de biban de mare, și le-am combinat cu un fenicul caramelizat și un sos de portocale, citric.
Ingrediente pentru pește cu fenicul:
4 fileuri de pește alb
Pentru fenicul:
1-2 bucăți de fenicul (doar partea albă)
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de oțet balsamic
sare
Pentru sos:
300 ml de suc proaspăt stors de portocală
100 g zahăr (sau mai puțin, după gust)
coaja rasă de la o portocală bio
1 linguriță și jumătate de amidon
20 de g de unt
1 lingură de coniac.
Preparare:
Pește
Puneți peștele în tigaia încinsă și unsă cu ulei, cu partea cu pielea în jos. Prăjiți bine până este aproape gata, 1-2 minute, apoi întoarceți, dacă mai este nevoie pentru jumătate de minut și pe partea albă. Pielea trebuie să fie crocantă la final. Tăiați fiecare bucată de pește în jumătate.
Fenicul