Cine n-a auzit de pastele bologneze? Sunt preparatul preferat inclusiv al copiilor. Dar astăzi vom face o rețetă asemănătoare, dar fără (prea mult) sos de roșii. O prietenă italiancă (care trăiește de mult în Madrid, dar mănâncă tot italienește) mi-a spus așa: Paste poți face din orice și oricum. Important este să aibă sos și gust. Tot ea mi-a dat și ideea/rețeta acestor paste.
Ingrediente
Un pachet de paste de 500 de grame (eu am luat paste proaspete)
500 de gr de carne tocată (eu am pus porc)
Un morcov
1 jumătate de țelină mică
1 ceapă mare
Ulei de măsline (eu pun cam 10 linguri)
1/2 pahar de vin roșu
2 linguri de pastă concentrată de roșii
Busuioc, sare, piper.
Preparare
Tăiem ceapa, morcovul, țelina mărunt, le călim în ulei, le lăsăm 10 min. Adăugăm carnea o lăsăm să se călească și ea câteva minute. Punem vinul și lăsăm la fiert câteva minute să se evapore alcoolul. Adăugăm pasta de roșii, busuiocul, sarea și piperul și o jumătate de litru de apă. Se fierbe la foc mic vreo 30 de minute.
Între timp se fierb pastele după indicațiile de pe pachet. Luați de pe foc cu 2 minute înainte de a ajunge la timpul final de fierbere. Nu aruncați apa în care au fiert pastele! Nu spălați pastele!
Puneți pastele într-o tigaie și deasupra sosul de carne preparat. Lăsați să mai fiarbă 2 minute în sos. Dacă sosul nu e destul de subțire mai puneți puțin din apa de la paste.
Adăugați piper proaspăt măcinat și câteva frunze de busuioc tocate.
Puteți adăuga parmezan deasupra când serviți.
Poftă bună!