Rețetele Juanitei | Minihamburgher în ou umplut – o variantă ideală pentru cei care nu mănâncă pâine sau pentru un aperitiv mai deosebit

hamburgherul se poate servi si fara paine folosind un ou umplut si punand alaturi o salata de rosii cu ceapa Foto: G4Food

Vremea frumoasă a venit și odată cu ea și sezonul grătarelor în aer liber. Și chiar dacă noi, românii, iubim miteii și chiftelele, hamburgherii sunt tot mai prezenți pe rafturile magazinelor și în alegerile de grătar. Ce i-ai putea reproșa unui hamburgher american? Este savuros, se gătește repede, e versatil, acceptă zeci de combinații gastronomice cu variate legume și sosuri. Poate unii ar obiecta că necesită prea multă pâine, care aduce câteva sute de calorii în plus. Din fericire, dacă ne punem imaginația la contribuție, putem crea și variante de hamburgher fără pâine. Iată cum putem servi un hamburgher în ou umplut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente hamburgher

1-2 minihamburgheri de vită sau pui de persoană

1-2 ouă fierte de persoană

1-2 linguri de maioneză (preferabil de casă) pentru toată umplutura

Sare, piper.

Preparare minihamburgheri în ouă umplute

Hamburgherii de obicei îi cumpărăm gata pregătiți. Carnea mă refer. Dacă chiar vreți să-i faceți în casă nu e deloc dificil. Fiecare o poate asezona după propriul gust. Importantă e carne de vită tocată, care trebuie să fie proaspătă și să aibă și o leacă de grăsime. Se frământă bine cu sare, piper, câteva linguri de muștar, ketchup, sos barbecue sau tabasco, după gustul fiecăruia. Apoi se dă forma, de obicei cu 1 cm diametru mai mare decât dimensiunea finală dorită (mai scad după preparare).

Se fac la grătar sau în cuptor câteva minute pe fiecare parte, pentru a fi gătiți în interior, dar suculenți.

Ouăle se fierb tari, apoi se pun în apă rece pentru a fi temperate. Se taie în două jumătăți pe lung, cu grijă să nu rupem albușul. Scoatem cu o linguriță gălbenușul și îl zdrobim cu o furculiță. Adăugăm sare, piper și 1-2 linguri maioneză și umplem albușurile fierte, ca la ouă umplute, dar la nivelul albușului.

Montăm minihamburgherul peste o jumătate de ou și punem deasupra o altă jumătate. Fixăm totul cu o scobitoare. Servim împreună cu o salată de roșii, ceapă, avocado etc.

Avantajul acestei variante de hamburgher este că înlocuiește pâinea, dar și sosurile, integrând doar puțină maioneză (o puteți înlocui cu brânză cremă ori piure de avocado) în compoziția de ou umplut.

Poftă bună!

Citește și

Rețetele Juanitei. Hamburger făcut în casă. E fast-food, îl poți prepara repede când ai musafiri, dar ai control cât de caloric îl faci

Cât timp poți ține carnea tocată în frigider, fără să se altereze? / Specialiștii îți recomandă ce să faci cu ea după două zile, cum să o depozitezi corect și când nu mai este bună să o consumi

Cel mai scump hamburger din lume costă 5.000 de dolari și este preparat în Las Vegas de un bucătar francez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *