Rețetele Juanitei | Ghiveci mediteraneean – un fusion, între ghiveciul românesc și aromele Mediteranei/ Combinație echilibrată de proteine și vitamine, într-un produs 100% vegan

Ghiveci mediteraneean este un fusion între ghiveciul românesc și aromele Mediteranei o combinație echilibrată de proteine și vitamine, într-un produs 100% vegan Foto: G4Food

Ghiveciul este una dintre cele mai sănătoase mâncăruri, iar rețetele de ghiveci călugăresc extrem de preparate în perioadele de post. Buchetul de legume conține vitamine, proteine, arome diverse, minunat îmbinate, iar pentru a-i da savoarea mediteraneeană am completat cu ulei de măsline, năut și oregano.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

50 de ml de ulei de măsline extravirgin
1 ceapă
1 morcov
1 jumătate de rădăcină de țelină
2 cartofi, 1 dulce, unul normal
100 de gr de fasole verde
1 dovlecel
1 vânătă
200-250 de gr de năut fiert
1 ardei roșu, 1 ardei verde

2-3 roșii sau 100 de gr de bulion
Sare
3 căței de usturoi
Piper
Oregano
Boia dulce
1 foaie de dafin.

Preparare ghiveci mediteraneean

Spălăm și curățăm toate legumele. Tocăm mărunt ceapa, usturoiul, verdeața. Tăiem felii ardeii, rădăcinoasele și fasolea verdeîn bucăți mai bici. Facem cubulețe din cartofi, dovlecel și vântătă. Roșiile le băgăm la blender și le gătim cu sare, piper și câteva linguri de ulei cam 10 minute (dacă folosim bulion, e deja gătit). Înmuiem și fierbem năutul (poate fi și un borcan cu năut gata fiert).

Trebuie să ținem cont că legumele, deși vor fierbe împreună, au timpi de gătire diferiți. Vom pune uleiul la încins cu ceapa, apoi vom adăuga și usturoiul. Vin la rând condimentele, sarea, apoi începem cu rădăcinoasele și cartofii, după 10 minute adăugăm vinetele, peste care, când sunt aproape gata vom pune fasolea verde și ardeii. La final mai punem, bulionul, năutul, sare, piper (dacă mai trebuie) și oregano și stingem focul. Dacă vreți puteți băga și la cuptor pentru 20-30 de min la 180 de grade, ca să fie mai scăzută.

Punem lângă și o pâine caldă, o salată din legume crude și …

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *