Rețetă de pizza cu somon sălbatic. Când „bella Italia” întâlnește „wild Alaska”

pizza, somon salbatic, delicious, somon de alaska Sursa foto: DelicioUS!

Pizza este unul dintre cele mai populare alimente din SUA, fiind consumată în restaurante, dar și preparată acasă în mod frecvent. Potrivit estimărilor, 200 de milioane de americani consumă pizza congelată, transmite Statista.

Sunt însă, mulți oameni care preferă să experimenteze acasă, plecând de la pizza congelată. Site-ul DelicioUS! ne propune o rețetă care îmbină elemente din două dintre cele mai importante țări pentru pizza, Italia și Statele Unite: pizza cu somon sălbatic de Alaska  sau când „bella Italia” întâlnește „wild Alaska”.

Ingrediente:

  • 500 g file de somon sălbatic de Alaska
  • 2 pachete mini de mozzarella (125 g fiecare)
  • 2 pizza congelate, de exemplu Margherita
  • 80 g de rucola
  • 1 linguriță de cremă de oțet balsamic
  • 1 linguriță de suc de lămâie

Mod de preparare pizza cu somon sălbatic de Alaska:

Pasul 1: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp curăță somonul, taie-l în bucăți mici, stropește-l cu suc de lămâie și condimentează-l cu sare.

Pasul 2: Scurge bilele de mozzarella și taie-le în jumătate. Așează cele două pizza pe două tăvi sau grătare acoperite cu hârtie de copt. Adaugă bucățile de somon și jumătățile de mozzarella, apoi lasă-le în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute, în funcție de tipul de pizza.

Pasul 3: Clătește rucola și scurge-o bine. Taie cele două pizza în bucăți, presară rucola, stropește-le cu cremă de oțet balsamic și sunt „ready to… eat!”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *