Dacă friptura de porc e pe lista de preparate pentru masa de mâine de Crăciun, ar trebui deja pusă carnea la marinat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Marinarea este procesul prin care carnea este frăgezită prin îmbibare cu un lichid condimentat, cu tentă acidă. Procesul corect durează o zi (chiar două, dar asta e, mai e o singură zi până la sărbători), poate fi redus și la câteva ore atunci când ne grăbim, dar e referabil să încercăm să păstrăm timpii îndelungați. Odată frăgezită bine carnea, friptura de porc va fi moale, suculentă și se va deface cu furculița.
Cum arată o marinadă perfectă
Componentele standard ale marinatei sunt:
Uleiul de măsline
O componentă acidă (vin, bere, suc de mere, oțet aromatic, iaurt etc)
Sare, piper, boia și plante aromatice.
Dacă folosiți iaurt sau chefir/ suc de mere/ bere, nu mai puneți vin.
Marinarea cărnii
Toate ingredientele se amestecă până la omogenizare întru-un vas încăpător. Carnea va fi unsă pe toate părțile cu acest lichid, apoi va fi pusă în vas, în soluția rămasă.
Se acoperă cu o folie și se lasă la marinat (în frigider) timp de 24-48 de ore. Dacă ne grăbim putem reduce timpul la câteva ore.
Poftă bună și Crăciun fericit!

Foto: jmbutcher.mt




