Pulpe de pui infestate cu Salmonella ajunse din România pe piața din Croația

bacterii, Protectia Consumatorului, romanesc, pui de carne foto; pexels.com/Olecsandr P

Autoritățile sanitare veterinare croate au notificat România, astăzi, 15 septembrie 2023, la ora 12:19, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje ( S.R.A.A.F. ), cu privire la depistarea bacteriei Salmonella Enteridis în probe de pulpe de pui provenite din țara noastră.

Gradul de avertizare este maxim, fiind notat cu ”serios”.

Probele au fost prelevate dintr-un lot de pulpe de pui din România prezent într-o rețea de hypermarket-uri din Croația.

Potrivit comunicării autorității sanitare veterinare din Croația lotul de pulpe de pui din care au fost prelevate probele infestate cu Salmonella Enteridis este posibil să nu se mai afle în magazine. 

Lantulalimentar.ro precizează că este prima comunicare din ultimele luni prin S.R.A.A.F. privind prezența bacteriei Salmonella Enteridis în probe de carne de pui provenind din România. 

Cele mai multe notificări au fost emise pentru carne de pui provenind din Polonia. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *