Paste cu anșoa și ton, rețeta cu care nu dai greș / Este o cină perfectă, incredibil de gustoasă și ușor de preparat

Paste cu anșoa și ton, rețetă simplă e preparat rapid Foto: Dreamstime

Această rețetă de paste cu anșoa o să vă cucerească din prima. Sunt deosebit de gustoase și ușor de făcut. Mai ales când nu mai ai chef să stai cu orele în bucătărie, rețeta de paste cu anșoa este perfectă.

Avem nevoie de:

  • 300 g paste scurte
  • 1 conservă mică anșoa
  • 1 conservă mică ton
  • 250-300 g roșii cherry
  • 50 g unt
  • 2-3 căței de usturoi
  • Busuioc, oregano, sare, piper după gust
  • Măsline tăiate (sau capere), după gust
  • Câteva fire de pătrunjel

Cum procedăm

Punem  întâi pastele la fiert conform indicațiilor de pe pungă, iar în timp ce se fierb, pregătim sosul. Nu uităm să le amestecăm din când în când pentru a nu se lipi. Nici între ele, nici de cratiță.

Punem la topit untul într-o tigaie, la foc mediu, apoi punem usturoiul întreg și anșoa, după ce am scurs uleiul din conservă. Putem lăsa câteva bucățele de anșoa deoparte, pentru a orna la final pastele.

Amestecăm până când anșoa este topită complet și apoi adăugăm roșiile tăiate în jumătăți și condimentele, după gust. Dacă pare prea dens, putem pune un pic din apa în care au fiert pastele, pentru a dilua un pic sosul. Se mai lasă un pic pe foc să se gătească puțin și roșiile, dar nu prea tare. Apoi se adaugă și conserva de ton și măslinele și se pune totul peste pastele care între timp au fost fierte și scurse de apă.

Se pune pe deasupra pătrunjelul tăiat și porția noastră de paste cu anșoa este gata de servire.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *