PanPera, pâinea cu pere în aluat creată în premieră la Ferrara, în Italia. Tot mai mulți panificatori încercă să suplimenteze fibrele și nutrienții din pâine folosind adaosuri naturale

panpera paine cu pere foto: panpera.it

Cunoaștem pâinea cu cartofi, pâinea cu dovleac, pâinea cu banane – un fel de a spune pâine, pentru că e dulce și e din aluat instant, nedospit. Apoi, pâinea cu sfeclă roșie, pâinea cu spanac, pâinea cu curcuma, galbenă ca o mămăligă, dacă ar fi să creăm în jurul ei o imagine poetică.

De puțin timp, un grup de panificatori de la Ferrara, pe valea Padului, în Italia, au creat și pâinea cu pere, PanPera, scrie publicația agrodolce.it. Regiunea este una de tradiție legată de cultura perelor, dar și o zonă plină de specialități locale de pâine. Era, deci, în firea lucrurilor, această încercare, de a integra perele într-un aluat de pâine. E vorba, mai exact, de pere din soiul Williams.

Fructele au fost folosite sub formă deshidratată

Spre deosebire, însă, de alte adaosuri vegetale din pâine, folosite crude, perele au fost adăugate în aluat sub formă deshidrată, în procent de 12%. Pe lângă ele, pâinea cu pere mai conține făină de tip 2, semiintegrală, măcinată cu moară de piatră, apă, ulei de măsline extravirgin, drojdie de bere, sare. Conține și un mic adaos de gluten, necesară ca să dea forță suficientă aluatului.

Compoziția este gândită a furniza un bun aport de carbohidrați complecși, săruri minerale și fibre în cantități mai mari decât o face o pâine obișnuită. În plus, în afară de fibre, perele sunt prezentate de nutriționiști ca fiind bogate în flavonoide și antioxidanți, cu proprietăți antiinflamatorii.

Este recomandată ca pâine pentru micul dejun sau gustare, dar formează contraste interesante, spun creatorii ei, și cu alimentele sărate specifice meselor principale, cum sunt brânzeturile și preparatele din carne.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Este un produs marcă înregistrată și se vinde în zona Ferrara și în împrejurimi, dar este disponibil și online, pe un site dedicat noului produs, panpera.it. Producătorii speră să lărgească în scurt timp aria de distribuție a noului produs.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *