Orice adult care are un loc de muncă (și nu unul remote) știe cât de neplăcut poate fi uneori să pleci din casă dimineața fără să mănânci, din cauza faptului că nu au ai avut timp să-ți gătești ceva. Unii spun că oricum nu mănâncă dimineața, dar specialiștii arată că e un obicei foarte prost și nesănătos. Așa că, fără alte detalii, iată o rețetă simplă și rapidă de omletă la air fryer, propusă de bbcgoofood.com. Pentru că, nu-i așa, ce poate fi mai bun dimineața decât o omletă consistentă, pentru care nici nu trebuie să aștepți mult să se gătească.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Singurul inconvenient este că ai nevoie de o friteuză cu aer cald, dar vei vedea că merită investiția. Această omletă rapidă este doar o picătură din oceanul de preparate pe care le poți găti rapid și ușor în acest aparat.
Ingrediente:
- 15 g unt
- 2 ouă
- umplutură la alegere: cașcaval ras, ciuperci prăjite, spanac opărit, brânză feta fărâmițată sau șuncă tocată
- salată, pentru servit
- condimente (sare, piper etc, după gust)
Mod de preparare:
Pasul 1
Preîncălzește friteuza cu aer cald la 180°C, cu o tigaie termorezistentă, cu strat antiaderent, în interior (o tigaie rotundă va oferi o formă clasică de omletă). Pune untul în tigaie și mai încălzește timp de 30 de secunde.
Pasul 2
Bate ouăle cu puțină sare și piper negru proaspăt măcinat, apoi adaugă umplutura dorită. Dacă folosești cașcaval, amestecă o parte în ouă și păstrează restul pentru decor.
Pasul 3
Toarnă compoziția în tigaie și gătește timp de 8–10 minute, până când omleta se umflă și capătă o culoare aurie. Dacă ai păstrat cașcaval, presară-l deasupra omletei. Servește cu o porție de salată.