Idei de mic dejun rapid. Omletă în cană cu fulgi de ozăv în ea, la microunde. E gata în câteva minute, timp în care putem face și cafeaua. Putem adăuga în ea și brânzeturi, preparate din carne sau legume

omleta la microunde idei de mic dejun mic dejun in 5 minute retete la microunde mic dejun la microunde oua la microunde omleta cu fulgi de ovaz foto: dreamstime.com@Zoryanchik

Ideea de a găti ouăle la microunde nu este nouă, însă nu este foarte practicată. Dar este una extrem de practică dimineața: putem amesteca direct în cană toate ingredientele pe care alegem să le folosim, inclusiv ouăle. Iar în timp ce facem cafeaua și ne pregătim să începem ziua, e deja gata, nu e nevoie să o supraveghem.

Circulă de mai mult timp o lungă serie de fake news care prezintă cuptorul cu microunde drept periculos. În realitate, nicio cercetare de până acum nu a reușit să evidențieze un pretins risc tumoral. Și asta, pentru că nu funcționează pe baza unor radiații ionizante, care pot modifica ADN-ul. Și nu conține nici nicinanocipuri, ca să rămânem în spiritul momentului.

Opțiunea de adăuga fulgi de ovăz are o motivație nutritivă, pentru că sunt carbohidrați complecși, cu care putem gestiona mai bine nivelul glicemiei. Dar nimic nu ne împiedică să înlocuim fulgii cu cuburi de pâine amestecate direct în ouă, dacă nu avem fulgi la îndemână sau pur și simplu preferăm pâinea.

Vezi detalii

Ingrediente pentru 1 porție de omletă la microunde

Calculăm la fiecare porție câte un ou, dat fiind că adăugăm pe lângă el alte ingrediente, inclusiv proteice.

1 ou

20 g fulgi de ovăz ( circa 1-2 linguri) sau o felie de pâine

20 g brânză telemea sau mozzarella

circa 10 g de bacon tăiat cuburi, sau cârnați, sau cremvuști, sau șuncă

sare, piper, ulei, pătrunjel

Procedeu

Folosim câte o cană pentru fiecare porție, pentru a gestiona totul mai ușor – mai ales că într-un cuptor cu microunde încap minim 4.

În fiecare cană adăugăm întâi puțin ulei și îl distribuim cât mai bine pe pereții ei. Ajută ca omleta să nu se prindă de ea.

După această extrem de scurtă operațiune, amestecăm în fiecare cană, în ordine: oul, fulgii de ovăz, brânză rasă, eventual și cuburi mici și bacon sau cârnați – dacă sunt sănătoși și din producție proprie și mai bine. Dacă preferăm, merg și bucățele de roșii sau ardei.

Completăm cu puțină sare și piper, dozând sarea în funcție de câte multă conțin însumat toate ingredientele pe care le folosim – ar putea fi deja suficientă cea conținută deja în ele.

Pentru aceste cantități în căni individuale și setând cuptorul cu microunde la 650W e nevoie de circa 3-4 minute. Putem începe setând întâi 3, apoi mai prelungim cât e nevoie. Ține și de particularitățile intrinsece ale fiecărui cuptor.

Această omletă la microunde este extrem de comod și se consumat pentru că o mâncăm direct din cana în care am gătit-o. Cu un strop de pătrunjel verde deasupra e și mai intesarantă. Evităm, măcar de data asta, să spălăm tigăi, în iureșul dimineții.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *