Ofertă scăzută de broccoli în magazinele din Marea Britanie, din cauza schimbărilor climatice / Experții susțin că în sudul țării, agricultorii vor ajunge să înființeze culturi de piersic și viță-de-vie

broccoli, marea britanie, schimbari climatice Sursa foto: Pexels

Schimbările climatice provoacă o penurie de legume în Marea Britanie.  Condițiile meteorologice nefavorabile încep să afecteze disponibilitatea legumelor de bază în supermarketurile din această țară. Clienții nu numai că întâmpină dificultăți în a mai găsi la raft avocado, fruct adus de peste mări și țări, dar constată chiar și lipsa morcovilor și a păstârnacului din surse locale. Altfel spus,  consumatorii observă efectele schimbărilor climatice asupra opțiunilor lor de produse proaspete, notează publicația Fresh Plaza.

Supermarketurile se pregătesc pentru o lipsă de broccoli, conopidă și alte legume aparținând genului Brassica, în următoarele săptămâni. Situația din piață provine de la o toamnă și o iarnă neobișnuit de blânde, care au perturbat ciclul de creștere al acestor culturi. Se așteaptă ca această întrerupere să coincidă cu “hungry gap”, o perioadă cuprinsă între aprilie și iunie, când culturile din Regatul Unit trec de la un sezon la altul, iar disponibilitatea este de obicei mai scăzută.

Hannah Croft, agronom la furnizorul de cutii de legume organice Riverford, a avertizat deja clienții să se aștepte la ”perioade dificile pentru aprovizionarea cu broccoli spre sfârșitul acestei primăveri”.

Culturile de rădăcinoase, precum morcovii și păstârnacul sunt, de asemenea, amenințate, deoarece ploile persistente din ultima perioadă și solul îmbibat cu apă le împiedică dezvoltarea. Dr. Gaye, specialist în aceste culturi, avertizează că dacă Marea Britanie nu extinde sistemele de cultivare controlate, cum ar fi tunelurile din folie de plastic și serele, supermarketurile pot crește importurile din Europa, marginalizând și mai mult cultivatorii locali.

Dr. Gaye semnalează, de asemenea, tendința mai largă de instabilitate climatică – inclusiv inundații, secetă și îngheț – care crește costul de producție al vegetalelor de bază, precum grâul, cartofii și vărzoasele. În timp, se așteaptă ca aceste perturbări să ducă la creșterea prețurilor.

Pe termen lung, încălzirea climei din Marea Britanie ar putea provoca schimbări în producția agricolă. În regiunile sudice, deja printre cele mai calde din țară, fermierii ar putea începe să devină producători de struguri, caise și chiar piersici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *