O companie din Australia a lansat un sortiment de foie gras din carne cultivată: „Deschidem un drum nou pentru alimentație folosind tehnologie inovatoare”

Sursa foto: https://www.forgedbyvow.com/ Sursa foto: https://www.forgedbyvow.com/

Compania australiană Vow a lansat oficial Forged Gras, un produs unic de foie gras cultivat, în piețele din Singapore, Hong Kong și Statele Unite. Prin această inițiativă, Vow devine prima și singura companie care vinde mai multe produse din carne cultivată în diverse regiuni ale lumii.

„Forged Gras” este o reinterpretare modernă a foie gras-ului tradițional, considerat o delicatesă, dar controversat din cauza procesului prin care este obținut, ce implică hrănirea forțată a rațelor sau gâștelor. Spre deosebire de varianta clasică, Forged Gras este realizat fără nicio intervenție animală, relatează publicația Foodbev.

„Este un omagiu adus delicatesei, dar nu este foie gras așa cum îl știm în mod tradițional”, explică reprezentanții Vow.

Lansarea marchează și o premieră pentru piața din Hong Kong, unde restaurantele vor introduce în meniu atât Forged Gras, cât și un alt produs din carne cultivată al companiei, Forged Parfait.

Sursa foto: https://www.forgedbyvow.com/
Sursa foto: https://www.forgedbyvow.com/

Forged Gras recreează experiența foie gras-ului tradițional

Forged Gras a fost inițial prezentat publicului din Singapore în aprilie anul acesta. Totuși, intrarea pe noi piețe aduce acest produs inovator mai aproape de consumatori. În urma unui sondaj realizat de Vow pe 1.000 de consumatori americani, doar 8% dintre respondenți au declarat că au încercat foie gras, lipsa disponibilității fiind principalul obstacol. În plus, 5% dintre cei care nu au gustat foie gras au motivat această alegere din considerente etice.

Forged Gras recreează experiența foie gras-ului tradițional, oferind un profil de arome subtil, specific prepeliței japoneze, și o textură asemănătoare cu cea a ficatului gras.

George Peppou, CEO-ul Vow, a declarat: „La Vow, deschidem un drum nou pentru alimentație folosind tehnologie inovatoare pentru a aborda provocările reale legate de alimentele pe care oamenii și le doresc, dar nu le pot accesa. Lansarea Forged Gras continuă misiunea noastră de a aduce milioane de oameni față în față cu alimente rare sau complet noi, dar o face într-un mod care încearcă să inoveze, nu să imite. Prin cultivarea imaginației culinare, ne propunem să creăm ceva complet nou, neîngrădit de tradițiile chiar și ale celor mai vechi delicatese”.

Ce este carnea cultivată

Carnea cultivată reprezintă o alternativă inovatoare la carnea tradițională, fiind obținută prin metode care nu necesită sacrificarea animalelor. Aceasta se produce prin prelevarea unei mostre de celule de la un animal, folosind o tehnologie care replică, în laborator, procesele naturale ce au loc în corpul animalelor.

Celulele sunt plasate într-un cultivator, un mediu controlat și steril, care imită condițiile de creștere ale animalelor (cum ar fi vaca, porcul sau peștele). În acest mediu, celulele primesc nutrimente esențiale pentru creștere, inclusiv aminoacizi, vitamine, glucoză, săruri anorganice, factori de creștere și proteine.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *