Pentru cină ar trebui mereu să avem ceva ușor la masă, pentru o digestie ușoară care să ne asigure un somn bun și odihnitor. Cartofii dulci alături de năut și brânză Gouda este o masă numai bună pentru seară. Rețeta recomandată de Halfyourplate se prepară rapid, este ușoară pentru digestie și, de asemenea, foarte gustoasă.
Avem nevoie de:
- 2 cartofi dulci curățați
- 3 linguri de ulei de canola împărțite
- 1/2 linguriță chili pudră
- 1/8 linguriță sare
- 1 conservă de năut scurs și clătit
- 2 linguri oțet de vin alb
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
- 2 linguri de mentă sau busuioc tocat
- 1/4 cană brânză Gouda (ușoară) tăiată cubulețe
Cum procedăm
Tăiați cartofii dulci în felii subțiri. Dacă sunt prea lungi, îi puteți tăia întâi în două pe lățime, pentru a obține felii mai scurte. Apoi puneți-le într-un castron mare. Se amestecă cu 2 linguri (30 ml) de ulei, praf de chili și sare. Așezați-l pe grătarul uns la foc mediu și pune-ți-le la prăjit, întorcându-l ocazional, timp de aproximativ 10 minute sau până când se prăjesc ușor și se înmoaie. Puneți-le din nou în bol și adăugați năutul.
Într-un castron mic, amestecați restul de 1 lingură (15 ml) de ulei și oțet. Stropiți peste amestecul de cartofi și adăugați pătrunjel, busuioc și brânză. Se amestecă bine pentru a combina.