Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 24 februarie – 2 martie

meniu saptamanal Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 24 februarie – 2 martie.

meniu saptamanal

 

Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Lista de cumpărături

Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas, lămâi

Fructe de pădure congelate

Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.

Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, cartofi, cartofi dulci

Legume conservate: bulion roșii, năut, frunze de viță de vie

Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui

Coaste de vită, vițel, carne tocată de porc

Rapane sau scoici, fish fingers

Lapte, iaurt grecesc, unt, pecorino, telemea, halloumi, mozzarella, brânză de capră

Șuncă, jamon

Pâine toast, fulgi de ovăz, tortilla integrală

Paste, orez, quinoa, arpacaș de grău

Ouă

Măsline

Condimente, sare, piper, cacao

Miere

Rețetele se găsesc pe g4food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *