Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână, vezi aici. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 19-25 august.
Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: caise, piersici, pepene roșu sau galben, struguri, smochine.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov, castravete, ardei gras cu hummus sau pastă de avocado, un iaurt, o bucățică de brânză.
Lista de cumpărături
Fructe de sezon: piersici, caise, pepene roșu și galben,struguri, smochine.
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, curmale.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde,usturoi, usturoi verde, cartofi, morcovi, păstârnac, ardei, ridichi, vinete, dovlecei, conopidă, fasole verde.
Ulei de măsline extra virgin și ulei de floarea soarelui
Carne de pui, văcuță, un pui întreg, carne tocată de porc
File de pește pentru prăjit
Lapte, iaurt grecesc, brânză feta sau telemea, parmezan, mozzarella, unt
Lapte de cocos
Șuncă
Pâine toast integrală
Paste, orez basmati, orez cu bob rotund, tăieței de orez
Fulgi de ovăz, făină
Lipie arăbească
Conserve de ton, porumb, fasole verde (dacă nu luați proaspătă)
Ouă
Măsline
Condimente
Rețetele le găsiți pe site-ul G4Food.