Săptămâna ce vine stă sub semnul Crăciunului. Ultimele zile de post, dar și seara Ajunului, zilele de Crăciun și Sfântul Ștefan care sunt tot atâtea prilejuri de sărbătoare. Musfirii ne vor călca pragul, vom petrece cu familia sau prietenii, vor veni colindători. Iar după mesele îmbelșugate, vom simți nevoia de ceva mai ușor, cu mai multe legume pentru a ne scoate stomacul din apăsările consumului excesiv de grăsimi și dulce.
În plus vor rămâne multe resturi și va fi de dorit să le refolosim în preparate noi pentru a reduce risipa alimentară și a economisi câte ceva după cât am cheltuit până acum.
Iată propunerile noastre, cu mențiunea că veți găsi rețetele pe g4food:
Luni 23 decembrie (post)
Mic dejun – Porridge cu lapte vegetal și fructe de pădure
Prânz – Paste cu ragu fără carne
Cină – Cartofi la cuptor cu pesto de rozmarin
Marți 24 decembrie (Ajun de Crăciun)
Mic dejun – Clătite cu ricotta
Prânz – Tocană cu năut și dovleac
Cină – Fasole cu cârnați/ Salată de boeuf
Miercuri 25 decembrie (Crăciun)
Mic dejun – Fursecuri de migdale cu ciocolată caldă
Prânz – Aperitive/ Friptură de porc/ Sarmale
Cină – Salată de vinete cu roșii și platou de brânzeturi
Joi 26 decembrie (a doua zi de Crăciun)
Mic dejun – Terci de ovăz cu măr
Prânz – Porchetta (ruladă în stil italian) cu cartofi la cuptor
Cină – Fettucini cu alio, olio și pepperoncini
Vineri 27 decembrie (Sfântul Ștefan)
Mic dejun – Salată de fructe
Prânz – Canelloni cu carne de pui sau rață
Cină – Salată de cartof dulce, sfeclă roșie și brânză de capră
Sâmbătă 28 decembrie
Mic dejun – Omletă soufflé din albuș cu salată de frunze
Prânz – Porc asiatic
Cină – Supă cu paste umplute cu carne (escudella)
Duminică 29 decembrie
Mic dejun – Shake din fructe exotice
Prânz – Polpettone – ruladă de carne tocată cu orez cu cartofi la cuptor
Cină – Supă de ciuperci
Fiind o săptămână de sărbătoare, puteți încerca un desert: o felie de cozonac, fursecuri sau cornulețe. Încercați să refolosiți resturile rămase de la fiecare preparat pentru a găti ceva nou în zilele următoare. Nu exagerați cu mâncarea, sărbătoarea înseamnă bucurie și compania celor dragi, nu exces culinar.
Sărbători fericite!