Nu știi ce să gătești de Crăciun? G4Food îți propune un meniu pentru săptămână de sărbătoare 23 – 29 decembrie

meniu saptamanal Sursa foto: Pexels

Săptămâna ce vine stă sub semnul Crăciunului. Ultimele zile de post, dar și seara Ajunului, zilele de Crăciun și Sfântul Ștefan care sunt tot atâtea prilejuri de sărbătoare. Musfirii ne vor călca pragul, vom petrece cu familia sau prietenii, vor veni colindători. Iar după mesele îmbelșugate, vom simți nevoia de ceva mai ușor, cu mai multe legume pentru a ne scoate stomacul din apăsările consumului excesiv de grăsimi și dulce.

În plus vor rămâne multe resturi și va fi de dorit să le refolosim în preparate noi pentru a reduce risipa alimentară și a economisi câte ceva după cât am cheltuit până acum.

Iată propunerile noastre, cu mențiunea că veți găsi rețetele pe g4food:

Vezi detalii

Luni 23 decembrie (post)

Mic dejun – Porridge cu lapte vegetal și fructe de pădure

Prânz – Paste cu ragu fără carne

Cină – Cartofi la cuptor cu pesto de rozmarin

Marți 24 decembrie (Ajun de Crăciun)

Mic dejun – Clătite cu ricotta

Prânz – Tocană cu năut și dovleac

Cină – Fasole cu cârnați/ Salată de boeuf

Miercuri 25 decembrie (Crăciun)

Mic dejun – Fursecuri de migdale cu ciocolată caldă

Prânz – Aperitive/ Friptură de porc/ Sarmale

Cină – Salată de vinete cu roșii și platou de brânzeturi

Joi 26 decembrie (a doua zi de Crăciun)

Mic dejun – Terci de ovăz cu măr

Prânz – Porchetta (ruladă în stil italian) cu cartofi la cuptor

Cină – Fettucini cu alio, olio și pepperoncini

Vineri 27 decembrie (Sfântul Ștefan)

Mic dejun –  Salată de fructe

Prânz – Canelloni cu carne de pui sau rață

Cină – Salată de cartof dulce, sfeclă roșie și brânză de capră

Sâmbătă 28 decembrie 

Mic dejun – Omletă soufflé din albuș cu salată de frunze

Prânz – Porc asiatic

Cină – Supă cu paste umplute cu carne (escudella)

Duminică 29 decembrie 

Mic dejun – Shake din fructe exotice

Prânz – Polpettone – ruladă de carne tocată cu orez cu cartofi la cuptor

Cină – Supă de ciuperci

Fiind o săptămână de sărbătoare, puteți încerca un desert: o felie de cozonac, fursecuri sau cornulețe. Încercați să refolosiți resturile rămase de la fiecare preparat pentru a găti ceva nou în zilele următoare. Nu exagerați cu mâncarea, sărbătoarea înseamnă bucurie și compania celor dragi, nu exces culinar.

Sărbători fericite!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *