Cei născuți în epoca analogică își amintesc, poate, de artistul italian Lorenzo Jovanotti, între timp au trecut anii și peste el dar spiritul i-a rămas același. Chiar în ciuda faptului că în ultimii ani a avut de luptat cu consecințele unei triple fracturi de femur în contextul unei căzături de pe bicicletă, pe când se afla la Santo Domingo. A fost operat de urgență, dar ulterior a trebuie să se opereze din nou în Italia pentru că fragmentele de os nu fuseseră puse cap la cap cum ar fi trebuit.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Toate bune și frumoase în final, deși lupta a fost lunga, iar mai nou și-a reluat activitatea. El a postat de curând felul în care preferă să mănânce ouăle, așa cum i le prepară Maria Vittoria Griffoni, cheful său personal care îl urmează și în turnee. Rețeta a devenit în extrem de scurt timp virală pentru că prezintă o metodă complet inedită de a prepara ouăle la cuptor: un fel de nori de albuș, învăluiți într-un strat de gălbenuș. Iată mai jos cum se prepară, merită încercat pentru a descoperi o altă idee pentru ouă la micul dejun, mai ales că nu e deloc complicat. E nevoie doar de ouă, sare și piper și sunt gata în mai puțin de 10 minute. Și mai are un avantaj metoda: iese ceva aparent voluminos și mult, în realitate mâncă un simplu ou.
Ingrediente pentru 4 porții de nori de ou
4 ouă proaspete
sare și piper, după gust
Procedeu
– Separați gălbenușurile de albușuri, având grijă să nu le spargeți. Puneți gălbenușurile într-un bol mic și condimentați-le cu sare și piper, bătându-le ușor. Ouăle trebuie să fie reci de la frigider.
-Bateți albușurile spumă tare, folosind un mixer sau robot de bucătărie la viteză maximă timp de aproximativ 2 minute. Felul în care le batem este punctul-cheie: dacă sunt bătute prea mult, se separă și compoziția nu va rezista la coacere; dacă sunt bătute prea puțin, nu încorporează suficient aer și odată scoase din cuptor implodează, se desumflă, pentru că nu au o structură stabilă. Cu alte cuvinte, trebuie să fie ferme, dar încă lucioase și compacte. Încercați să întoarceți bolul: dacă spuma nu se mișcă, sunt exact cum trebuie.
-Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți 4 cercuri din gălbenuș bătut, lăsând spațiu între ele. Acestea vor reprezenta o bază, peste care vor veni norișorii de albuș.
-Cu o lingură, puneți câte un morman de albuș bătut deasupra fiecărui cerc, modelându-l chiar în formă de „norișor”. Împărțind compoziția de albuș în 4.
-Cu o pensulă, ungeți ușor exteriorul norișorilor cu restul de gălbenuș bătut – astfel se vor rumeni frumos în cuptor.
-Coaceți în cuptor static preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 7 minute. În friteuza cu aer cald, la 170°C timp de 7 minute. Ouăle vor fi coapte, dar încă foarte pufoase și aerate, cu o crustă aurie la exterior.
Se servesc imediat. Niște perfecți nori de ou care merg și pentru prânz sau cină, cu legume sau salată alături.