Cum să pregătești un mic dejun perfect cu iaurt, căpșuni, ovăz și cacao/ Primul pas este să coci biscuiți de casă

mic dejun Foto: Pexels

Primele căpșuni ale sezonului nu sunt departe. Abia așteptăm să vină luna martie și să mușcăm dintr-o căpșună în timp ce ne bucurăm de aroma sa care anunță venirea primăverii.

Rețeta aceasta este simplă și nu durează mai mult de 30-35 de minute pentru a fi pregătită. Este ideală chiar și pentru cei fără experiență în bucătărie. Cel mai bine este să prepari biscuiții cu o seară înainte, iar dimineața doar să asamblezi bolul.

Ingrediente pentru bolul cu iaurt, căpșuni și biscuiți

  • Căpșuni coapte
  • Iaurt grecesc sau vegetal cremos
  • Fulgi de ovăz integral – 2 căni
  • Făină de hrișcă – ½ cană
  • Cacao 100% pudră – 4 linguri
  • Fructe uscate și semințe mărunțite – 1 cană
  • Sare – ½ linguriță
  • Ulei de cocos sau unt – ½ cană
  • Pastă de curmale sau curmale mărunțite – 2 linguri
  • Esență de vanilie – 1 lingură
  • Lapte vegetal fără zahăr – ½ cană

În evală măsură acest preparat delicios oate fi chiar și un desert perfect.

Pregătirea

1. Pregătirea biscuiților de casă

Preîncălzește cuptorul la 200°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă ingredientele uscate. Adaugă uleiul de cocos, pasta de curmale și laptele vegetal. Amestecă bine și lasă compoziția să se odihnească timp de 20 de minute, pentru ca fulgii de ovăz și semințele de chia să absoarbă lichidul și să se îngroașe. Între timp, spală căpșunile, taie-le în jumătăți și pune-le deoparte într-un bol.

2. Coacerea biscuiților

Pune aluatul pentru biscuiți în tava pregătită, aplatizează-l și modelează-l cu mâinile sub formă de disc mare și rotund. Dacă nu vrei să te murdărești, poți așeza o altă foaie de hârtie de copt deasupra și să presezi cu mâinile. După ce ai întins compoziția, coace-o timp de aproximativ 20 de minute, până se rumenește și este solidificată. Ai grijă să nu o ții prea mult în cuptor, deoarece se va întări și mai mult după ce se răcește. Lasă biscuiții să se răcească, apoi rupe-i în bucăți neregulate.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


3. Asamblarea bolului cu fructe și iaurt

Într-un bol sau un pahar mare, alternează straturi de iaurt, căpșuni și bucăți de biscuiți, terminând cu căpșuni și biscuiți sfărâmați deasupra.

Această rețetă este simplă și perfectă pentru întreaga familie. Copiii pot participa la preparare și se vor bucura savurând acest mic dejun sau gustare delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *