Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 31 martie-6 aprilie.
Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește, inclusiv rețete de post, ideale în această perioadă. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista de cumpărături
Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul.
Lămâi
Cartofi
Legume conservate: bulion roșii, fasole
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Piept de pui, șuncă
Pește: somon, pește alb, pește la conservă
Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan
Pâine toast, fulgi de ovăz
Paste, orez
Ouă
Măsline
Condimente, sare, piper