Limonada cu castraveți murați creată în joacă de un lanț de fast food și promovată de ziarul New York Times / „E acid plus sare, plus dulce, iar elementul fermentat adaugă și umami”

limonada-cu-castraveti-murati-creata-in-joaca-de-lantul-de-fast-food-popeyes-introdusa-in-meniu-reteta foto: nytimes.com@Joel Goldberg

Când viața îți dă lămâi, spune vechea zicală, faci limonadă. Dar dacă îți dă și mulți castraveți murați, ce faci, îi adaugi? Așa pare să fi gândit echipa de testare a lanțului american de fast food Popeyes, când unul dintre membrii grupului a avut această idee aparent contraintuitivă. Mai mult decât o idee, era mai mult o întrebare: ce să facem cu toată zeama rămasă?

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

„Limonada cu castraveți murați a început ca o glumă”, spune Amy Alarcon, vicepreședinta lanțului Popeyes responsabilă de inovația culinară. Dar beneficiile sale pentru hidratare nu au trecut neobservate în bucătăria de test. „Și era și foarte bună”, povestește ea, pentru ziarul New York Times.

Testele și pregătirea lansării noii limonade au durat cinci ani

A fost nevoie de mai bine de cinci ani pentru a perfecționa rețeta și pentru a comanda suficienți castraveți murați, pentru a putea lua în calcul un produs care să poată fi lansat la nivel național. Dar pe 1 aprilie anul acesta, locațiile Popeyes din Statele Unite au început să vândă o limonadă de culoare galben-verzuie care conține, pe lângă lămâi, zeamă de castraveți murăți. Face parte dintr-un meniu special dedicat murăturilor, care mai include și chipsuri prăjite din castraveți murați.

Citat de același ziar american, Bryan Quoc Le, specialist în știința alimentelor și autorul cărții 150 Food Science Questions Answered, spune că foarte multe culturi au o variantă de limonadă sărată sau fermentată pentru că această combinație activează mulți receptori gustativi simultan: „E acid plus sare, plus dulce, iar elementul fermentat adaugă și umami”, explică el.

Mama sa, povestește el, prepara nuoc chanh muoi, un fel de limonadă din lămâi conservate în sare, după competițiile de atletism din liceu, folosind lămâi sau lime, „în funcție de ce era mai ieftin în piață în săptămâna respectivă”. ” Studiile medicale au arătat că zahărul și sarea ajută la rehidratarea mușchilor mai eficient decât apa simplă. Nu doar că hidratează, dar oferă și o aromă surprinzătoare, îmbrăcată într-un gust familiar și reconfortant, mai explică el.

Pe valul creat de povestea publicată de ziarul american, cotidianul italian Corriere della Sera propune chiar o rețetă.

Ingrediente și mod de preparare al limonadei cu castraveți murați

  • 7 lămâi netratate, de dimensiuni mari, la temperatura camerei

  • 160 g zahăr

  • 750 ml apă rece

  • gheață, după gust (pentru servire)

  • 280 ml suc de la castraveți murați, plus câteva felii de castraveți murați pentru decor

Se taie una dintre lămâi felii subțiri, se scot sâmburii și lăsăm deoparte feliile, le vom folosi ca decor. Restul de șase citrice se taie jumătăți și se extrage sucul. Îl tranferăm într-o carafă mare și îi adăugăm zahărul, apoi amestecăm ca el să se dizolve. Adăugăm și lămâile stoarse, pentru a extrage aroma din coajă, completând cu apa din lista de ingrediente.

Terminăm de amestecat până zahărul s-a dizolvat complet, apoi completăm cu zeama de castraveți, amalgamând bine. Servim limonada rece în pahare cu gheață, completând pentru decor cu felii de castraveți murați și feliile de lămâi tăiate la început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *