Înlocuitori pentru copt pe care probabil îi ai deja în bucătărie / Sunt ingrediente de bază și le poți folosi ca înlocuitori pentru făină, unt, ouă și alte ingrediente standard, atunci când ești în criză de timp sau provizii

Ingrediente pentru copt pe care le poți înlocui Foto: Dreamstime

Deși este adevărat că nu poți improviza la fel de liber în rețetele de copt ca în cele de cină, există o mulțime de ingrediente obișnuite din cămară și frigider pe care le poți folosi ca înlocuitori pentru făină, unt, ouă și alte ingrediente standard, recomandă eatingwell.

Aceste recomandări îți oferă un punct de plecare atunci când ai nevoie disperată de un desert dulce sau de o pâine proaspătă.

Deoarece există atât de multe tipuri de produse de patiserie—prăjituri, biscuiți, pâini și foietaje—nu orice înlocuitor va funcționa pentru fiecare rețetă. Urmează aceste sugestii și folosește-ți simțurile atunci când amesteci și măsori, pentru a aproxima textura și consistența dorită a aluatului sau compoziției.

Ce pot înlocui…

Făina universală

Făina universală (numită albă sau de grâu)  este ideală pentru majoritatea situațiilor deoarece este un amestec echilibrat de grâu cu conținut ridicat și scăzut de proteine. Dacă ai atât făină pentru pâine, cât și făină pentru prăjituri, le poți combina în proporții egale pentru a înlocui făina universală. Sau, dacă ai doar  una dintre ele, o poți folosi ca înlocuitor, dar produsele coapte pot fi puțin mai dense dacă folosești făină pentru pâine.

Dacă ai făină de ovăz sau făină integrală albă, acestea sunt, de asemenea, înlocuitori buni, comparabili cu făina pentru pâine.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Ouăle

Ouăle lichide sunt cea mai ușoară opțiune de înlocuire imediată pentru ouăle întregi, dar există și alte opțiuni.

Piureul de mere sau banana bine coaptă vor funcționa în multe rețete pentru pâine rapidă și brownies, unde se dorește o textură umedă și densă. Folosește 1/4 cană de fruct pentru fiecare ou.

Pentru biscuiți sau produse de patiserie de dimineață, cum ar fi brioșele sau clătitele, un amestec de 1 lingură de semințe de in măcinate dizolvate în 3 linguri de apă înlocuiește 1 ou și adaugă o textură ușor crocantă.

Dacă ai folosit recent năut la conservă, păstrează lichidul din conservă, cunoscut și sub numele de aquafaba, și folosește 3 linguri în loc de 1 ou. Este un înlocuitor excelent pentru albușuri, dar și pentru ouă întregi.

Laptele

La fel ca în rețetele sărate, laptele vegetal poate fi folosit în locul laptelui de vacă pentru majoritatea rețetelor de copt, iar tipurile mai dulci, precum laptele de ovăz sau de migdale, vor adăuga o dulceață plăcută multor deserturi.

De asemenea, caută laptele praf, care se păstrează mult timp în cămară și poate fi reconstituit după nevoie.

Praful de copt și bicarbonatul de sodiu

Deși nu poți înlocui exact unul cu celălalt într-un raport de 1:1, le poți folosi în cantități diferite pentru a înlocui unul sau altul.

Dacă nu ai praf de copt, poți folosi 1/2 linguriță de cremă de tartru + 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu pentru fiecare linguriță cerută în rețetă.

Dacă nu ai bicarbonat de sodiu, folosește praf de copt, dar triplează cantitatea cerută în rețetă.

Laptele bătut

Majoritatea rețetelor care cer lapte bătut o fac deoarece acidul din acesta produce o reacție chimică cu bicarbonatul de sodiu sau alți agenți de afânare. Așadar, este ușor să înlocuiești laptele bătut cu un alt acid, cum ar fi 1 cană de lapte obișnuit + 1 lingură de suc de lămâie, oțet distilat sau oțet de mere.

De asemenea, poți folosi iaurt simplu—folosește iaurt obișnuit, nu grecesc (este prea gros), și amestecă bine. Iaurtul simplu—obișnuit sau grecesc—este, de asemenea, un înlocuitor fantastic pentru smântână în orice rețetă.

Untul și uleiul

Orice alternativă de unt vegetal poate fi folosită în locul untului de origine animală în cantități egale.

Uleiul de cocos este un alt înlocuitor excelent pentru unt și ulei vegetal în multe rețete de copt. Asigură-te că este foarte rece și solid atunci când îl folosești pentru aluat de plăcinte și topit dacă îl folosești în locul untului topit.

Zahărul

Zahărul brun și cel alb pot fi folosite unul în locul celuilalt în majoritatea rețetelor, dar ține cont de faptul că zahărul brun are un conținut mai mare de umiditate și poate face ca unele produse coapte să se rumenească mai repede. Fii atent la deserturi pentru a evita arderea.

Zahărul granulat poate fi, de asemenea, înlocuitor pentru zahărul pudră, atâta timp cât ai un robot de bucătărie sau un blender puternic. Măcină 1 cană de zahăr granulat cu 1 linguriță de amidon de porumb până devine pudră.

Amidonul de porumb

Folosit de obicei ca agent de îngroșare pentru umpluturile de plăcinte, acest amidon fin este preferat deoarece se dizolvă rapid și clar. Poți folosi 1 lingură de făină ca înlocuitor—lasă compoziția să fiarbă câteva minute mai mult decât cere rețeta pentru a ajuta făina să se dizolve complet.

Laptele condensat

Laptele condensat adaugă bogăție și o aromă caramelizată în rețete precum plăcinta cu dovleac. Smântâna lichidă sau frișca lichidă pot înlocui laptele condensat în proporții egale. Aromele vor fi ușor mai subtile, dar textura va fi aceeași. Invers, laptele condensat poate înlocui smântâna lichidă în unele rețete, dar nu poate fi bătut ca frișca, așa că folosește-l cu atenție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *