Cafea și înghețată într-un singur preparat. Cremoasă, aromată și fără aparat de făcut înghețată. Putem prepara înghețată cu gust de cafea în doar câteva minute, din frișcă, lapte condensat și cafea tare. Un desert răcoritor și energizant, perfect pentru vară și ușor de personalizat, propus de italiaatavola.net.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Dificultatea de preparare este extrem de scăzută, la fel ca și timpul necesar. Are costuri reduse dar, atenție, nivelul caloric nu este deloc neglijabil: circa 300 kcal/porția. Este abordabilă atunci când meniul meselor principale este limitat caloric. Și poate fi o gustare ideală peste zi, mai ales atunci când nu vrem să ieșim din casă. Dar și un preparat interesant la finalul mesei de duminică, tocmai pentru că include și cafea și desert. Energia și aroma cafelei îmbinate cu cremozitatea rece a înghețatei. Mixul perfect pentru zilele de vară.
Ingrediente pentru 2 porții de înghețată de cafea
400 g smântână dulce pentru frișcă
200 g lapte consendat
50 g zahăr
2 cafele tari, preferabil espresso, sau cafea instant
granule de cafea, ciocolată rasă sau sirop de caramel, pentru decor