Povestea restaurantului Il Bikini, din apropiere de Napoli, desemnat de ghidul Michelin cel mai atrăgător local la malul mării. Inaugurat în 1952, este construit la baza unei stânci și are alături și o plajă exclusivă

povestea-restaurantului-il-bikini-din-apropiere-de-napoli-desemnat-de-curand-de-ghidul-michelin-cel-mai-atragator-local-la-malul-marii-a-fost-inaugurat-in-1952-este-construit-la-baza-unei-stanci foto: reportergourmet.com

„Il Bikini” este un restaurant extrem de spectaculos din localitatea Vico Equense, pe litoralul regiunii Sorrento, nu departe de Napoli. Situat în complexul turistic omonim și oferă astfel o priveliște de neegalat, fiind construit la baza unei stânci imense, de partea opusă fiind marea. Marea cu o plajă cu nisip fin, destinată exclusiv clienților localului. Observând imaginile, se înțelege mai bine de ce ghidul Michelin l-a desemnat de curând cel mai spectaculos local la malul mării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -
foto: ilbikini.com

Erau anii ’50 când familia Scarselli a descoperit din întâmplare o mică plajă în apropiere de Sorrento. A început să o frecventeze în perioada verii, iar într-un moment de inspirație s-au gândit că ar fi locul ideal pentru a construi un local de unde să privești marea, în buna tradiție a zonei. Zis și făcut, avea să se nască astfel unul dintre cele mai frecventate și mai râvnite complexuri balneare din Italia.

Este ușor de recunoscut datorită prezenței a doi palmieri exotici pe o stâncă în mijlocul mării. Cu trecerea anilor, dinamismul familiei fondatoare avea să facă din restaurantul Il Bikini o destinație simbol, râvnită de toți iubitorii zonei Napoli și în general ai sudului Italiei.

De la un mic stabiliment balnear la un loc unic în lume

Astăzi, Il Bikini se distinge printr-o ofertă completă care înseamnă mare, relaxare și bucătărie de înaltă clasă.Stilul, legat profund de originile sale, îl face unic și păstrează eleganța și rafinamentul cu iz retro al anilor ’50. Pe lângă istoricul Beach Club, cu servicii de bar și cafenea, propune o ofertă gourmet rafinată și o zonă de evenimente spectaculoasă.

foto: ilbikini.com

Meniul propune preparate tipice bucătăriei mediteraneene în versiuni rafinate, oferind atât feluri de pește, cât și de carne. De neratat, potrivit inspectorilor Michelin: risotto pescăresc cu lămâie, ton rumenit cu cremă de roșii coapte, caponata, pesto de măsline și maioneză cu ceapă, precum și clasica tartă caprese, cu aromă de lămâie.

La prânz se meniul cuprinde preparate preponderent mediteraneele, iar la cină, propunerile se orientează spre fine dining. Așadar, o abordare mai confortabilă și familiară în timpul zilei, și una mai creativă și rafinată seara.

foto: ilbikini.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *