Combinația de quinoa (sau alte cereale), leguminoase și legume crude sau fierte este extrem de frecventă ăn dieta mediteraneeană și recomandată, de asemenea, de nutriționiști. Această salată rapidă este doar un exemplu, dar puteți alege toate combinațiile care vă plac.
Ingrediente pentru salată
200 de gr de quinoa fiartă
200 de gr de linte fiartă
Roșii cherry, castraveți, ceapă, ridichi, ardei, orice legume vă plac
Pot fi și legume gătite, rădăcinoase, dovlecei, vinete, etc.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Punem și pătrunjel sau coriandru tocat mărunt sau uscat.
Preparare salata quinoa
Dacă nu ai quinoa fiartă, mai întâi o gătim. Se spală quinoa sub jet de apă. O punem într-un recipient special pentru microunde, adăugăm 500 de ml de apă și un praf de sare. Punem capacul și gătim la microunde la 800W timp de 12 minute. O lăsăm apoi să stea câteva minute înainte de a o descoperi și așteptăm să se răcească.
Punem quinoa într-un bol și adaugăm lintea fiartă, scursă în prealabil de apa din conservă.
Spălăm și tăiem castravetele și roșiile cherry în bucăți mici, apoi le adaugăm în salată.
Tocăm mărunt coriandrul și ceapa și le punem în salată.
Adaugă o vinegrata din puțin ulei, suc de lămâie și sare, amestecă și gata.