Grevă de amploare la Starbucks: Peste 10.000 de angajați cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă 20 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Muzeul Lavazza de la Torino, la doi pași de Consulatul României, o experiență care pornește de la povestea familiei, te poartă prin universul cafelei, apoi la final guști ceva ce nici nu ți-ai imaginat vreodată 20 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Prăjiturile pentru Crăciun vor fi mai deosebite, anul acesta, pentru absolvenții unui curs de pregătire cofetari/ Unii vor profesa în domeniu, pentru alții prepararea dulciurilor este doar un hobby, dar toți pot realiza acum deserturi de poveste 20 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Totul despre jambonul francez. Cum se prepară, cum se consumă și care e diferența cu jamon serrano spaniol sau prosciutto italian 19 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 1705 vizualizări
Bilanț în delivery: Supermarketurile au avut cea mai mare creștere, cu 180% mai multe vânzări față de 2023. Topul produselor comandate este dominat de apă, sucuri, lapte, brânză și bere 19 decembrie Redacția 0 comentarii
Proprietarul și managerul lanțului de localuri All’Antico Vinaio, cu locații în Italia, SUA și Emirate, își răsplătește de Crăciun angajații cu dividende în valoare de 1 milion de euro, vacanțe de lux în Maldive și zile libere 19 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Primul hub dedicat cafelei de specialitate din Europa de Est se lansează la București / Spațiul multifuncțional include showroom de echipamente, laborator și shop pentru produse premium 19 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Etichetele vinurilor încep să devină o poartă digitală interactivă către identitatea completă a produsului și a producătorului. Proiect deja în derulare al unei companii italiene cu o istorie de 700 de ani în spate 19 decembrie Redacția 0 comentarii
5 to Go, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de cafenele din România, a fost vândut / Compania, evaluată la aproximativ 30 de milioane de euro / „Noii parteneri vin cu experiență și cu un suflu nou” 18 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1375 vizualizări
Ulei de măsline cu etichete duble. O mare firmă de catering de la Bari, care câștigase mai multe licitații, este cercetată de procurorii de la Milano că ar fi furnizat sticle de ulei cu etichete false unor cantine ale poliției și armatei 18 decembrie Redacția 0 comentarii
Lanțul american de fast-food Popeyes a inaugurat un nou restaurant, în Constanța / Este al șaselea oraș din România unde se extinde 18 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Chef Mihai Toader își caută inspirația în Piața Obor: „Mă plimb printre tarabe, ascult povești, caut o trufanda” / „M-am apucat de gătit fiindcă îmi place adrenalina din bucătărie” (VIDEO) 18 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Când câștigi notorietate pe rețele, studiezi și ești credibil, te poate oferta cineva important și devii personal chef. Cine gătește pentru Madonna și alte vedete americane 17 decembrie Redacția 0 comentarii
„Vinul – Connaisseur fără ifose” (Ep. 10): Soluții proaspete cu valoare adăugatǎ pentru bucătăriile HoReCa (VIDEO) 16 decembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ Inteligența Artificială Generativă (IAG): o revoluție în sectorul HoReCa/ Grupuri renumite din domeniu au evoluat semnificativ utilizând noile procese de digitalizare 16 decembrie Redacția 0 comentarii
O companie israeliană a depus primul dosar de aprobare pentru carne cultivată în Thailanda: „Această mișcare strategică oferă un teren fertil pentru ca țara să devină un lider regional în agricultura celulară” 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Sondaj | Provocările HoReCa în 2025: Lipsa de personal, schimbările legislative și instabilitatea economică 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
DSVSA Buzău: Pizzerie închisă temporar şi amenzi de peste 32.000 de lei pentru nereguli în activitate 12 decembrie Redacția 1 comentarii
Sondaj: Managerii din HoReCa consideră că lipsa personalului şi instabilitatea economică vor afecta industria în 2025 12 decembrie Redacția 0 comentarii
Forța de muncă, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă proprietarii de cafenele din România / Antreprenor: „În momentul în care dăm un anunț, primim între 50 și 100 de CV-uri. Dacă te alegi cu unul zdravăn la cap, poți să te consideri norocos” 12 decembrie Ingrid Georgescu 4 comentarii 1472 vizualizări
INTERVIU | Chef Iman Abushov Jr. (Azerbaijan): „Dolma – sărmăluțele în viță de vie, umplute cu miel sau vită – sunt un simbol al diplomației culturale” / Preparatul face parte din patrimoniul UNESCO 12 decembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii
VIDEO Ikibana, cel mai bun restaurant de sushi din Barcelona/ Cum se prepară sushi-ul 11 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Cozonacul Dubai, o nouă delicatesă de Crăciun. Conține fistic și kataif și se vinde cu 100 de lei kilogramul 10 decembrie Redacția 0 comentarii
Consumul de cafea pare să aibă legătură cu clima. Topul mondial la țărilor unde se bea cea mai multă cafea 7 decembrie Redacția 0 comentarii 1411 vizualizări
(VIDEO) „Candy Bar cu Andreea Drăghici”: Cum au reușit doi corporatiști să dezvolte propria afacere. Povestea Angeline Cake Boutique 6 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
„50 de vinuri și preparate din România”, un volum în trei limbi, lansat miercuri la Palatul CEC. Este semnat de Marinela Ardelean, expert în vinuri, fondatoarea platformei Wines of Romania și co-organizatoare a Festivalului RO-Wine 5 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Cea mai mică producție de vin la nivel mondial din 1961 încoace. Prima cauză, problemele climatice dar și cererea tot mai scăzută 5 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fondatorul unui celebru lanț de cafenele din România: „5 euro pe un cappuccino? Prețurile din HoReCa au luat-o razna. Sunt într-o zonă în care au depășit marile capitale europene” 4 decembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii 21692 vizualizări
Anchetă BBC: Pasta de tomate „italiană” din supermarketurile din Marea Britanie conține foarte probabil roșii provenite de pe câmpurile de muncă forțată din China 3 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 1472 vizualizări
De ce a închis McDonald’s restaurantul „istoric” de la Universitate și de pe strada Republicii din Brașov 3 decembrie Economedia 0 comentarii
Ambalaje alimentare innovative din carton, doar cu structură de plastic, dezvoltate de colosul american Berry Global pentru firma finlandeză de lactate Valio 3 decembrie Redacția 0 comentarii
Restaurantele de tip fast-food McDonald’s și KFC din zona Cișmigiu au fost închise 3 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum se bea cafeaua prin alte colțuri ale lumii. De regulă, dar nu mereu, înseamnă o bază de cafea preparată după metode diferite, peste care se adaugă lapte, frișcă, condimente, zahăr sau miere, uneori băuturi 3 decembrie Redacția 0 comentarii 1290 vizualizări
Vintage 1997, restaurantul de la Torino cu cel mai economic meniu pentru un local cu stele Michelin. Printre preparate, paste locale cu trufe, carne de fazan, preparate de pește și crustacee, legume altfel și deserturi suprinzătoare 2 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un nou spațiu dedicat iubitorilor de vinuri, deschis pe Calea Moșilor din Capitală. Vor fi organizate evenimente tematice, precum degustări, ateliere creative, muzică live și dezbateri 2 decembrie Redacția 0 comentarii
„Am pregătit 200 de porții de ciolan cu fasole de 1 Decembrie. Mâncarea asta a devenit tradițională de Ziua Națională, așa cum micii au devenit tradiționali de 1 Mai” – Dionisie Ionescu, owner restaurant 1 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
În București, atmosfera Crăciunului se simte deja în restaurante / Manager local: „Se creează o atmosferă specifică a sărbătorilor de iarnă. Tuturor ne place, inclusiv clienților” (FOTO-VIDEO) 30 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cele mai scumpe restaurante cu stele Michelin din lume în 2024. O porție de mâncare ajunge să coste 2.130 de dolari / Crabul și trufele domină meniurile localurilor de lux / Topul este dominat de restaurante din Japonia, SUA și Europa 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 3461 vizualizări
Când bucătăria se îmbină cu cofetăria: Un chef a creat trufe de ciocolată cu urdă / Chef Cătălin Ivanof: „Ingredientul este tradițional românesc, dar gustul se îmbină perfect cu ciocolata și o pune în valoare” (VIDEO) 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cât rezistă un vin după ce ai desfăcut sticla? Se comportă diferit în funcție de tipologie 28 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 2425 vizualizări
Starbucks scapă de investigația aprofundată a Comisiei Europene / Cel mai mare lanț de cafenele din lume nu a beneficiat de avantaje fiscale în Olanda 28 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
„Producătorii locali care oferă calitate și continuitate vor fi protejați de întreaga comunitate”, promisiune a proprietarilor de restaurante în cadrul F&B Innovation Camp 28 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
A început competiția anuală „Amintiri Gustoase”: 91 de premii și o carte de bucate cu rețetele câștigătoare 28 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Reprezentant al unui lanț de fast food celebru în România: „Pare că în 2024 consumatorii au început să aibă o tendință mai mare de a găti acasă decât de a ieși în oraș. Prețurile au luat-o razna” 27 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1153 vizualizări
Warren Buffett investește în lanțul american de pizzerii Domino’s Pizza. Magnatul a cumpărat 4% dintr-un business de 16 miliarde de dolari 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Măsuri împotriva „spiking-ului” – introducerea substanțelor în băuturi fără consimțământul consumatorului – în Marea Britanie: 10.000 de angajați din baruri și cluburi vor fi instruiți pentru a preveni acest fenomen 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Pizza – prima achiziție din lume făcută cu criptomonede / Două pizze au fost plătite cu 10.000 de bitcoini / Astăzi, valoarea unui bitcoin a ajuns la 98.900 de dolari 25 noiembrie Aura Alexa Ioan 1 comentarii 2499 vizualizări
McDonald’s reintroduce produsele de 1 dolar în noul său meniu / Când întră oferta „Cumpără unul, adaugă unul” 24 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1297 vizualizări
Cum a reușit un tânăr de 17 ani să transforme un mic magazin de sandvișuri într-un brand global evaluat la 8 miliarde de dolari / Motivul pentru care a fost nevoit să își concedieze fratele 23 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 3470 vizualizări
Radu Popescu (Compass Coffee), sfaturi pentru alegerea cele mai bune pungi de cafea: „Cu cât este mai umflată, cu atât este mai bună” / O cafea proaspăt prăjită continuă să emită gaze timp de până la doi ani 23 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii 2640 vizualizări