Salata de rădăcinoase este o variantă cu care poți îmbia și copiii sau mofturoșii să consume legume proaspete. Totul e fresh, iar maioneza trebuie pusă doar ca să „lege”legumele, în cantitate mică. Și să nu uităm că există și opțiuni de maioneză dietetică sau de post.
Ingrediente pentru salata de rădăcinoase
2 morcovi
Un sfert de țelină mare
1 măr
2-3 linguri de maioneză.
Prepararea salatei de rădăcinoase
Se prepară maioneza, vezi aici cum o faci într-un minut.
Se curăță morcovii, țelina, mărul. Se dau pe răzătoare (eu le-am tocat cu blender-ul).
Se pun 2-3 linguri de maioneză peste legumele rase, sare, piper, puțin suc de lămâie. Și salata este gata.
O servim cu crackeri sau pâine prăjită. Se poate lua și la pachet la birou sau la școală.
Poftă bună!