Cum să faci sarmale murate. Rețetă și sfaturi de la un producător de legume bio și autorul Cosmin Dragomir 24 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Schimbări la Castelul de Lut Valea Zânelor: Proprietarul explică de ce a introdus voucherul de 50 de lei care poate fi folosit la terasă pentru mâncare / Accesul ar urma să fie restricționat și mai mult 23 aprilie Ioan Radu 1 comentarii
Boxty, clătita tradițională irlandeză din cartofi, propusă pentru recunoaștere ca produs cu Indicație Geografică Protejată / Vezi rețeta în articol 21 aprilie George Mănescu 0 comentarii
”Mazărea în lacrimi” sau ”Caviarul legumelor”, o fiță culinară a restaurantelor de lux din Spania/Un gram ajunge și la 0,5 euro 20 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Rețetele bunicii: Ciorbă cu leurdă, lobodă și leuștean, de înnebunit vecinii 20 aprilie Mira Gomboș 0 comentarii
Cărți românești vechi de bucate: Cum găteam, în 1871, americanii? Cu trufe / Nu e banc, dar există o explicație simpatică 19 aprilie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Rețete mediteraneene de făcut acasă: Paste cu leurdă, feta și lămâie. Rețetă vegetariană de primăvară, cu multe variante 18 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum să profiți de pâinea veche, verdețuri rămase prin frigider și apa de la fasolea sau lintea fiartă: „Cârnați” vegetarieni făcuți rapid 15 aprilie Redacția 0 comentarii
Importator: Interesul pentru salak (fructul șarpelui) este în creștere în Olanda / Fructul are beneficii extraordinare pentru sănătate 14 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Scrumbii de Florii. Trei zile de festival gastronomic în Satul Pescăresc din Tulcea, la final de aprilie: Concerte, ateliere de creație și ecologie pentru copii 13 aprilie Redacția 0 comentarii
Autoritatea Naţională Fitosanitară: Reziduuri de pesticide peste limita maxima admisă, descoperite în 11 probe din mărar, spanac, ceapa verde şi pătrunjel / Acestea reprezintă 2,6% din cele 426 de probe analizate în total 11 aprilie Redacția 4 comentarii
Trei rețete opulente din România interbelică: salată (de) boeuf cu homar, salată de vinete cu icre negre și cozonacul cu 50 de ouă la kilogramul de făină 11 aprilie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Poți face chiar tu acasă celebrul sandviș din filmul „Spanglish” cu Adam Sandler / Rețeta „celui mai bun sandviș din lume” 11 aprilie Lavinia Liscan 0 comentarii
Cătălin Păduraru, VINARIUM, despre gastronomia locală: Bucătăria săracului, desăvârșită în România / Puțină lume poate înțelege cât de bune pot fi niște urzici, niște leurdă bine făcute 10 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Ce face gochujang să fie atât de diferită față de pasta de ardei iute / Câteva idei delicioase în care poți folosi celebra pastă de chili coreeană 7 aprilie Redacția 0 comentarii
Prăjitura Twinkie (pandișpan cu cremă de vanilie), sărbătorită în Statele Unite / Numele ar fi fost inspirat de o reclamă la pantofi, „Twinkle Toe Shoes” 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Pastele Carbonara, celebrate în Italia / Felul acesta de paste ar fi apărut după Al Doilea Război Mondial, fiind pus în legătură cu prezența soldaților americani în Peninsulă 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Croația obține protecție la Bruxelles pentru un soi de hrean nelipsit din meniurile pe bază de carne din bucătăria națională 5 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Cel mai mare festival de barbeque din Europa se va desfăşura în perioada 10-12 mai la Lagoo Snagov / 200 de chefi din zece țări vor găti la GrillFest / Premiera absolută: burgerul din carne de crocodil 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Sărbătoarea clătitelor, organizată în weekend, la Prejmer, în Brașov / Din acest an evenimentul e cuprins în ofertele agenţiilor de turism 2 aprilie Redacția 0 comentarii
Insectele ca alimente de zi cu zi: Iată unde poți găsi la tot pasul Chapulines (lăcuste) și unde ouăle de furnică sunt o delicatesă 2 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Cele mai bune cinci rețete de somon / Este al doilea cel mai cerut aliment în restaurantele americane, după creveți 2 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Mâncarea de sub cazanul de pălincă, gastronomie românească de înscris la UNESCO / Tradiția cărnurilor ,,împocălite” / Cornel Achim, proprietar de pălincie: Sunt nenumărate rețete de mâncăruri împachetate pe care le-am experimentat, trudit și desăvârșit 1 aprilie Cosmin Dragomir 1 comentarii
VIDEO “Firele lui Dumnezeu”: Cele mai rare paste din lume și rețeta pentru supa de oaie cu pecorino, păstrate de o familie din Sardinia 31 martie Redacția 0 comentarii
Ce mâncăruri obișnuiesc să pună pe masă membrii confesiunilor religioase/comunităților etnice din România care sărbătoresc astăzi Paștele 31 martie George Mănescu 0 comentarii
Polonia: Rețeta de „baba” cu 96 de gălbenușuri de ou/ În trecut, astfel de produse de patiserie bogate erau simbol de statut social (BBC Travel) 30 martie Redacția 0 comentarii
Burger cu carne de crocodil, la cel mai mare festival de barbecue din Europa, GRILLFEST, organizat în România / A doua ediție, programată, anul acesta, începând cu 10 Mai, la Snagov 30 martie George Mănescu 0 comentarii
Romano-Catolicii din India pun pe masă, de Paște, un fel de pâinișoare dulci de formă sferică, numite Fugias 30 martie George Mănescu 0 comentarii
Cum era serbat Paştele, în anii ’80, în comunităţile multietnice din Transilvania. Dulciuri după reţete săseşti şi obiceiul „stropitului fetelor” 29 martie Teo Dumitru 1 comentarii
InGalera. Restaurantul milanez de lux deschis într-o închisoare, administrat de deținuți / Apare în Ghidul Michelin / Aici găsești ravioli de dovleac cu unt de alune, ragù de căprioară și file de vită în stil Voronoff cu morcovi à la parisienne 27 martie Bratu Alin 0 comentarii
VIDEO „Nonna” Iris conduce la 93 de ani 8 restaurante în Italia și SUA și e considerată regina carbonara / Alături de ea lucrează 40 de rude și peste 480 de angajați / „Ideea mea este că trebuie să faci câteva lucruri, dar să le faci bine” 26 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ: Cum au ajuns tofu, porcușorii de guinea și somonul în rețete prezentate ca fiind „tradițional românești” 26 martie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Povestea Panda Express, restaurantul cu specific asiatic deschis de George Manea, un bucătar pasionat de gastronomia chineză 22 martie Redacția 0 comentarii
Au fost demarate demersurile pentru înscrierea cârnaţilor din topor din Vâlcea în registrul Uniunii Europene al indicaţiilor geografice protejate 19 martie Redacția 0 comentarii