O cafea rece? Cu ce să fie: sirop de alune, nuga de migdale, rhum, caramel, lapte, cremă de vanilie, granita? Rețete propuse de barmani italieni 12 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Garnituri de legume: Soté de dovlecei în trei variante aromatice. Foarte rapide și potrivite cu carne, pește, omletă, brânzeturi 12 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Dacă gătitul ar fi sport olimpic, Franța ar câștiga aurul. Manon Fleury a reprezentat Franța la scrimă înainte de a deschide restaurantul Datil în inima Parisului 11 august Redacția 0 comentarii
Săptămâna Haferland – Gusturile Transilvaniei se regăsesc în hanklish, ischler, baumstriezel sau în supa de găină cu tăiţei 11 august Redacția 0 comentarii
Prânzul de duminică. Tartă de orez cu brânzeturi, rețetă tradițională de la Genova. Poate fi un prânz de vară ideal, alături de salată sau alte garnituri vegetale 11 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Sosul ketchup este demonizat pentru că e plin de aditivi. Dar îl putem face rapid acasă din ingrediente simple. Se poate și conserva pentru iarnă profitând de roșiile proaspete 10 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Șișkebap, lahmacun, plăcinte cu carne sau cu brânză, baclavale, limonadă, pe Șoseaua Kiseleff, la Anatolian Food Fest/Bucureștenii au făcut cozi la standuri, încă de la prânz 10 august Filip Constantin 0 comentarii
Ce este five o’clock tea? Obiceiul englezesc al ceaiului de la ora 5 și de ce a apărut 10 august Redacția 0 comentarii
Povestea neștiută a desertului banana split, creat de un băiat de farmacie în anii ’80 în Statele Unite 10 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cu pesto de migdale și roșii, în stil sicilian. Foarte rapide, reci, gustoase, sănătoase 9 august Mihaela Găneț 0 comentarii
În caz că vă duceți la Londra: Financial Times a făcut un mic glossar gastronomic de produse aflate pe val 9 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Conserve de vară. Usturoi marinat – aperitiv rafinat pentru sărbătorile de iarnă. Se prepară în câteva minute 9 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Comfort food de jumătatea săptămânii. Salată de năut cu roșii, castraveți, avocado și feta. Se prepară în 10 minute și se poate conserva la frigider până a doua zi 8 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Humus fără tahina. O variantă cu ulei de măsline, pe placul celor care nu agrează pasta de susan. Cum se poate folosi năutul uscat 7 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Pulpo a la gallega/ Caracatiță cu cartofi. Varianta cu piure 7 august Ioana Costescu 0 comentarii
FOTO „Ce am mâncat nou în vacanță”: Basil sherbet – băutură răcoritoare de șerbet cu busuioc și halva cu lapte 7 august Redacția 0 comentarii
Rețete pentru studenți. Salată mexicană cu fasole, ton și alte legume, chiar direct din conservă 7 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce e cu moda hainelor și accesoriilor care au imagini cu mâncare pe ele? Chef: „Felul în care mănânci este ca o orientare sexuală” 6 august Ana-Maria Cristea 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Empanada cu carne. Plăcinta pe care spaniolii au furat-o de la argentinieni. Sau invers 6 august Ioana Costescu 0 comentarii
Sunisa Lee dezvăluie ce va consuma după Jocurile Olimpice: supa pho / „Atât de asiatic din partea mea” 6 august Ioan Radu 0 comentarii
Reportaj FOTO & VIDEO: Cum arată interiorul unei fabrici de deliciu turcesc 6 august Denis Nistor 0 comentarii
În Columbia, o femeie de 34 de ani produce brânzeturi unice: “Folosesc frunze de coca, cenușă și cacao” 6 august Redacția 0 comentarii
VIDEO Fermieri cu valoare adaugată din Catalonia: Vând piersici, legume, struguri în piață și în paralel produc gemuri, supe și sosuri, vin și vin spumant – reportaj G4Food 2 august Ioana Costescu 0 comentarii
Galicia, perla atlantică a Spaniei. Ocean, plaje, munte, mâncare bună și ieftină. Ce poți vedea și ce poți gusta în această provincie spaniolă. Recomandările Ghidului Repsol 1 august Redacția 1 comentarii
Berea cu ceai matcha, noua tendință japoneză care s-a viralizat în toată lumea 1 august Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Supă de linte cu arome orientale. O variantă a supei marocane 31 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Un restaurant din Singapore oferă clienților preparate cu insecte/Autoritățile statului asiatic au aprobat pentru consumul uman 16 specii de insecte 30 iulie Filip Constantin 0 comentarii
Gastronomia din Gibraltar. Un loc între două continente, care aparține formal Angliei și cultural Spaniei 30 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Cele mai scumpe alimente din lume. Un top pentru cei cu pretenții gastronomice fine 30 iulie Redacția 0 comentarii
Brutăria din inima satului olimpic. Mulți sportivi au reclamat condițiile de cazare și masă, dar pâinea franțuzească le place tuturor 30 iulie Redacția 0 comentarii
Ce poți mânca la restaurante de pe plajă, din zona Barcelonei, cu doar 15 euro. Costa Daurada nu este în general o locație ieftină, dar are prețuri pentru toate buzunarele 29 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Mircea Daniel, de la consumator de sushi la proprietar de restaurant: ,,Sushiul este o nișă în continuare în Europa și în România” / Cum se prepară sushi de calitate, cu un cuțit unic, orez special și ingrediente autentice 29 iulie Lavinia Liscan 0 comentarii
Jocuri Olimpice cu mâncare de acasă: unele delegații ale sportivilor primesc alimente din țările de origine/Americanilor li se expediază unt de arahide, australienii au venit cu barista lor, cei din Kenya se bucură de ugali, un aluat gros de făină de porumb 29 iulie Filip Constantin 0 comentarii
Zece restaurante din Pireu unde puteți mânca souvlaki/Prima afacere a fost deschisă cu un secol în urmă de un refugiat armean 28 iulie Filip Constantin 0 comentarii
Prânzul de duminică. Parmigiana di melanzane, caserolă de vinete sau un fel de moussaka a italienilor 28 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetă de vară cu legume care se poate și conserva pentru iarnă. Caponata siciliană. Ca o zacuscă dar cu gust dulce acrișor și mult umami 27 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti alla puttanesca, o rețetă aproape perfectă, care din casele de toleranță a emigrat pe toate continentele 26 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Horchata de chufa, băutura cu „nume de orz”. Răcorește perfect în timpul zilele de vară toride din Spania 26 iulie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Cartofi franțuzești, cu brânză, smântână și ouă. Un deliciu aux gratin 25 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce arome de înghețată sunt preferatele chefilor. Ghidul Repsol a făcut un clasament chestionând bucătari spanioli de top 25 iulie Redacția 0 comentarii
În cea mai mare piață de pește din America la ora 3.00 activitatea e intensă – reportaj NYT în Fulton Fish Market 25 iulie George Mănescu 0 comentarii
Michael Douglas și-a sărbătorit a 80-a aniversare la o masă cu vecinii din Valldemossa, Insula Mallorca, cu produse tradiționale și vin din Baleare 24 iulie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei. Vinete gratinate cu ratatouille și șuncă. Un fusion care amintește de Franța, Italia și Grecia în același timp 24 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Garnituri de legume: Rețetă de vinete soté. Melanzane a funghetto sau „vinete-ciuperci”. Cu sau fără adaos de roșii 23 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce poți mânca pe un vas de croazieră? Cele 8 tipuri de mâncare cel mai des întâlnite pe majoritatea navelor 23 iulie Redacția 0 comentarii