Fii creativ în bucătărie/Salată Caesar cu avocado, rețeta „îmbunătățită” pentru cei care vor să iasă din tipare

Salata Caesar Foto: Half Plate

Această rețetă de salată oferă o abordare diferită a clasicei salate Caesar, folosind frunze de salată verde și avocado pentru a crea un sos cremos. De asemenea, conține o varietate de legume, cum ar fi castraveți sau roșii cherry. Garnisită cu avocado proaspăt, parmezan și pesmet, această salată inspirată de renumita salată Caesar este recomandată de Half Plate.

Avem nevoie de:

1 lingură (15 ml) ulei de canola

2 capete salată romană tăiata în jumătate

1 castravete englezesc tăiat pe lungime în sferturi

2 felii de pâine veche la alegere (de exemplu, pâine integrală de grâu, aluat etc.)

1 cană (250 ml) roșii cherry tăiate în jumătate

½ lămâie

4 file de hamsii opțional

Pentru dressing:

2 frunze de salată romană

1 avocado

¼ cană (60 ml) iaurt grecesc, simplu

1/2 suc de lămâie

1 lingură (15 ml) muștar Dijon

Sare și piper după gust

Garnitură:

1 avocado feliat

30 g brânză parmezan feliată subțire

Cum procedăm:

Spălați toate produsele sub jet de apă rece. Scoateți două frunze din salata verde și lăsați-le deoparte pentru a fi folosite în dressingul pentru salată.

Puneți grătarul pe foc mare și pregătiți-l. Prăjiți salata romană, castraveții și pâinea direct pe grătar timp de 1 minut, rotindu-le la jumătate. Într-o tavă sau coș de grătar, prăjiți roșiile și jumătatea de lămâie timp de 1 minut.

Scoateți toate ingredientele de pe grătar și lăsați să se răcească. Tăiați castravetele în bucăți mari și stoarceți jumătatea din lămâia gătită la grătar peste roșiile cherry.

Amestecați feliile de pâine (sau pesmetul) și anșoa (dacă ați ales-o) într-un robot de bucătărie sau blender și lăsați deoparte.

Cum preparăm dressingul

Amestecați toate ingredientele pentru dressingul pentru salată într-un robot de bucătărie sau într-un blender, până când se omogenizează (cu excepția sării și piperului). Se condimentează cu sare și piper după gust.

Puneți salata verde gătită la grătar pe fundul vasului, urmată de castraveții și roșiile tăiate cubulețe. Acoperiți cu dressing de avocado, felii proaspete de avocado, brânză de parmezan și pesmetul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Half Plate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *