Eliada, brand românesc de ulei de măsline, medalie de aur la Atena, la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale de profil

eliada, ulei de masline, medalie de aur, catalin adam Sursa foto: G4Food

Au fost anunțate rezultatele Concursului Internațional de Ulei de Măsline Atena 2024 (Athens IOOC 2024), iar Eliada Olive Oil, firma românească deținătoare a brandului Eliada, a obținut medalie de aur cu uleiul său extravirgin, extras la rece, Eliada Premium.

Este a III-a medalie pe care uleiurile Eliada o obțin la Atena, prima fiind aur, în urmă cu patru ani, iar cea de-a doua argint, anul trecut. Eliada își păstrează, astfel, titulatura de cel mai premiat ulei de măsline cu brand românesc.

„Suntem foarte încântați că eforturile noastre au dat roade. Anul trecut a fost dificil să găsim măsline de calitate, de aceea bucuria este cu atât mai mare! Am avut încredere în competența și experiența colaboratorilor noștri din Grecia, ale procesatorului și cele ale expertului în obținerea uleiului de măsline (master-blender) și așteptările noastre au fost răsplătite”, ne-a declarat Cătălin Adam, co-proprietar al acestei afaceri, alături de Camelia, soția lui.

În 2023, uleiurile Eliada au obținut trei medalii la concursurile internaționale: una de argint la IOOC Athena și două de aur, la Berlin GOOA și LONDON IOOC.

Eliada este un brand românesc care a luat ființă în 2019, creat pentru a promova uleiurile extravirgine de măsline de calitate. Uleiurile extravirgine Eliada sunt produse în zona de nord a Greciei, din măsline specifice zonei, o mare atenție acordându-se procesului de extracție pentru a se păstra în cât mai mare proporție conținutul de substanțe antioxidante benefice sănătății (polifenolii specifici).

Atena IOOC este un concurs internațional care a ajuns la ediția cu numărul nouă și se situează între cele mai prestigioase concursuri de profil din lume. Anul acesta, la concurs au fost înscrise 580 de uleiuri extravirgine de măsline, provenind din țări de pe întreg mapamondul. O noutate au constituit-o uleiurile provenind din Lumea Nouă (Statele Unite, Brazilia, Argentina și Chile), dar și Africa de Sud și China. Cu toate acestea, Europa rămâne cel mai mare producător și consumator tradițional.

Uleiurile extravirgine Eliada se fac, se păstrează și se îmbuteliază doar în Grecia. Înainte de îmbuteliere se fac analize pentru determinarea parametrilor chimici – aciditate, ceruri, peroxizi, concentrări de elemente oxidative (K232), vechime biologică (K270) precum și puritate (DK). „Pentru două dintre uleiurile noastre facem și analiza concentrației de polifenoli, antioxidanți cu rol activ în menținerea sănătății”, a mai spus Adam.

Citește și: Cacaua și uleiul de măsline: Cum am ajuns la o criză în cele două sectoare? / Doi experți români explică: Condițiile climatice, o bacterie, energia mai scumpă și cererea mai mare, mai ales în China, au dus la prețuri și mai ridicate

Sursa foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *