Două ingrediente simple care fac orice supă sau mâncare de năut irezistibile. Se adaugă spre final și dau un buchet aromatic în perfect echilibru. O rețetă simplă de supă de năut pentru cină

doua-ingrediente-simple-care-fac-orice-supa-sau-mancare-de-naut-irezistibile foto: freepik.com

Mâncărurile cu năut au început să fie practicate peste tot pe planetă, dată fiind calitățile nutriționale și versatilitatea acestei leguminoase, foarte prietenoasă și cu natura, totodată. Originile năutului se regăsesc departe înapoi în istorie în arealul Orientului Mijlociu, dar recent a început să fie cultivat peste tot pe unde clima îi priește. Chiar și la extremitatea geografică opusă, în Mexic, de exemplu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Există însă o modalitate de a o transforma orice mâncare de năut mult mai aromată și mai apetisantă. În acest fel, dintr-o cutie de năut prefiert putem găti rapid ceva memorabil la cină, mai ales că se apropie zilele răcoroase, când o mâncare caldă e ideală.

Cu doar două ingrediente la îndemâna oricui putem ridica o supă sau o mâncare de năut la un nivel superior, ne sfătuiește publicația de lifestyle ohga.it.

Rozmarin proaspăt

Primul ingredient este simplu, dar de impact: rozmarin proaspăt. Adăugarea unei mici crenguțe întregi spre final eliberează o aromă care conferă valoare adăugată oricărui preparat simplu din năut. Este important să nu fie tocat, ci să fie adăugat întreg pentru a putea fi eliminat la final, după ce aroma a fost transferată în mâncare.

Coajă rasă de lămâie

Al doilea ingredient este ceva mai puțin intuitiv dar la fel de eficient: coajă rasă de lămâie. Adăugată la final, oferă o notă de prospețime, care echilibrează gustul dulceag al unei supe sau oricărei alte mâncări din năut. Este important să folosești doar partea galbenă a cojii, de preferință de la lămâi bio, pentru a evita gustul amar. Dacă nu sunt bio, este obligatoriu, oricum, să nu fie tratate.

Cum să integrezi cele două ingrediente alături de năut

Iată un mic ghid pentru a folosi aceste două ingrediente în supa de năut:

  • Pregătește o bază clasică mirepoix cu ceapă, morcov, țelină și usturoi. Pentru o conservă de 500g năut prefiert sunt suficiente o ceapă, un cățel de usturoi (opțional), un morcov și o tijă de țelină.

  • Adaugă năutul deja prefiert și gătește cu supă de legume – în lipsă, apă. Completând cu sare și piper.

  • Introdu 2 crenguțe de rozmarin proaspăt în timpul gătitului dar spre final.

  • Când stingi aragazul, scoate rozmarinul și adaugă coaja rasă de la o jumătate de lămâie.

  • Servește cu un strop de ulei de măsline și, ideal, cu crutoane de pâine prăjită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *