Două evenimente majore în octombrie 2024, dedicate cafelei: Convenția internațională a cafelei, de la Mannheim și TriestExpresso

Cum prepari cea mai sănătoasă cafea Foto: Dreamstime

Cea de-a doua „Convenție internațională a cafelei” va avea loc în perioada 17-18 octombrie la Mannheim, Germania,  și va reuni experți și antreprenori de top din industria globală a cafelei, pentru a dezbate și a modela viitorul cafelei.

Convenția internațională a cafelei (ICC) a fost înființată în 2023 pentru a aborda problemele presante cu care se confruntă industria cafelei. Convenția este concepută să fie o întâlnire de neegalat pentru „toți cei pasionați de cafea” – de la cultivatori și prăjitori la comercianți și cercetători. Prin încurajarea colaborării și împărtășirea cercetărilor de ultimă oră, convenția își propune să conducă industria către un viitor durabil și inovator.

Programul Conveției Internaționale a Cafelei- 2024, a cărui temă este „Cafeaua în tranziție”, este conceput pentru a aborda probleme urgente din industria cafelei. Principalele sesiuni includ:

  1. Viitorul peisaj al mai multor specii de cafea: Abordarea unor specii precum Robusta, Racemosa și Stenophylla în contextul Protocolului Nagoya.
  2. Utilizarea terenurilor și sistemele de cultivare a cafelei: Explorarea politicilor de defrișare și a inovațiilor în tehnologiile de fermentare și prelucrare a cafelei.
  3. Progrese în prepararea și comercializarea cafelei: Acoperirea călătoriei de la prăjire la crearea cremei perfecte de cafea.
  4. Utilizarea durabilă a subproduselor de cafea: Discutarea provocărilor și oportunităților în utilizarea durabilă a subproduselor de cafea.
  5. Cafeaua și sănătatea: Examinarea impactului nutrițional, a beneficiilor și a argumentării afirmațiilor privind sănătatea cafelei.

Evenimentul va include, de asemenea, sesiuni unice de degustare pentru a explora speciile rare de cafea:și degustarea cupei Liberica, potrivit teaandcoffee.net

În plus, va exista un proiect de cercetare live privind testarea senzorială a preferințelor de cafea, care va oferi participanților experiența practică în evaluarea maturității și prospețimii cafelei. Printre principalele prezentări științifice, ICC va prezenta un studiu inovator privind impactul maturării după prăjire asupra experienței senzoriale a cafelei, oferind noi perspective asupra modului în care îmbătrânirea afectează aroma și calitatea cafelei.

Premiile Kaldi, care celebrează progresele semnificative și cercetarea în industria cafelei, vor fi prezentate în timpul convenției, recunoscând contribuțiile remarcabile în diferite categorii, cum ar fi realizările de-a lungul vieții, cultivarea și prelucrarea cafelei verzi, prăjirea și prepararea.

Trieste, Capitala Cafelei

Al doilea eveniment așteptat al acestei industrii este TriestEspresso, care va avea loc în perioada 24 octombrie  – 26 octombrie 2024, la Trieste Convention Center

Aflat la a unsprezecea ediție, Triestespresso Expo este evenimentul cheie pentru profesioniștii din industria cafelei. De la lanțul de aprovizionare cu cafea până la ceașca de espresso, Triestespresso Expo este cel mai important târg bienal B2B din sector, care, în cea mai recentă ediție, a înregistrat peste 10.000 de vizitatori din întreaga lume.

Aici, în Porto Vecchio din Trieste, se află locația uimitoare a Triestespresso Expo, care pentru ediția din 2024 se va prezenta într-un format nou-nouț.

Cu vedere la mare, foarte aproape de centrul orașului Trieste, Triestespresso Expo 2024 va găzdui un calendar dens de evenimente dedicate lumii cafelei.

Vor fi trei zile de imersiune totală în lumea cafelei, cu sesiuni dedicate educației și inovației de top.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *