Dieta „Pioppi”, protejată de UNESCO, promite să îți prelungească viața cu 10 ani / Un medic cardiolog și un fost atlet îți recomandă ce trebuie să mănânci, dacă vrei să trăiești mai mult

dieta PioppiBUN Sursa foto: Pexels

De la a începe fiecare zi cu o lingură de oțet de mere, până la a mânca ouă la mic dejun, acest plan de dietă Pioppi, cu exemplu de meniu pe șapte zile, îți va prelungi viața cu 10 ani.

Pioppi, o localitate mică din Italia, este „satul cel mai sănătos din lume”, cu mulți oameni care ajung la vârsta de 100 de ani, în ciuda faptului că baconul, ciocolata, iaurtul gras și chiar vinul roșu sunt pe meniu. Iubirea locuitorilor pentru legume și pește gras previne bolile de inimă și diabetul. Un medic cardiologul și un fost atlet au creat, potrivit dailymail.co.uk, un plan de dietă, pe care l-au adaptat la viața de zi cu zi, pe care l-a numit Poppi.

Dieta Pioppi include și o formă de post intermitent

Pentru a adapta dieta Pioppi, pe care UNESCO a protejat-o ca fiind baza dietei mediteraneene, la stilul de viață al unui locuitor urban occidental, cardiologul Aseem Malhotra și fostul atlet Donal O’Neill au creat un plan alimentar, pentru șapte zile.

Pe lângă consumul de mult ulei de măsline, recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății inimii, dieta include și începerea fiecărei zile cu o lingură de oțet de mere, care se crede că ajută la refluxul gastric, scăderea tensiunii arteriale și stimularea pierderii în greutate.

Dieta include, de asemenea, ouă în majoritatea zilelor, care sunt o sursă bună de proteine pentru a ține foamea la distanță. Se recomandă, de asemenea, postul intermitent, limitând „fereastra de alimentație” la doar opt-nouă ore pe zi. Vinul roșu este permis, condiția fiind să fie de bună calitate.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Planul de dietă Pioppi, pentru șapte zile

Într-un articol pentru revista Get The Gloss, dr. Aseem și atletul Donal includ un fragment din cartea lor „The Pioppi Diet: A 21-day Lifestyle Plan”, în care explică cum se integrează acest plan alimentar, care prelungește viața, în meniul cotidian.

LUNI

  • Fără mic dejun: Doar cafea cu cremă de cocos
  • Brunch: Omletă cu două sau trei ouă și ciuperci. Cafea cu cremă de cocos
  • Gustare după-amiază: Stridii la conservă; iaurt grecesc gras cu fructe de pădure; o mână de nuci și scorțișoară
  • Cină: Friptură de Picanha (mușchi de vită, popular în Brazilia) servită cu spanac, smântână și salată de avocado; două cuburi de ciocolată neagră (95% cacao); o cană de ceai Earl Grey ( un amestec de ceai și ulei de bergamotă)

MARȚI

  • Fără mic dejun: Doar cafea cu cremă de cocos
  • Brunch: Halloumi și roșii prăjite; supă de legume cu supă de oase de pui; o porție mică de pește gras (anșoa, sardine); cafea cu cremă de cocos
  • Cină: Somon la grătar cu legume și varză acră; două cuburi de ciocolată neagră (95% cacao), o cană de ceai Earl Grey

MIERCURI

  • Fără mic dejun: Doar cafea cu cremă de cocos
  • Brunch: Iaurt grecesc, gras, amestecat cu cremă de cocos și fructe de pădure cu o mână de nuci, un praf de scorțișoară și un vârf de turmeric; cafea cu cremă de cocos
  • Gustare după-amiază: chiflă cu bacon și unt de migdale – fâșii de bacon crocante, acoperite generos cu unt de migdale și un praf de cacao crudă
  • Cină: Cotlete de miel la grătar cu multe legume și salată; două cuburi de ciocolată neagră (95% cacao), o cană de ceai Earl Grey

JOI

  • Mic dejun: două sau trei ouă cu somon afumat și avocado; cafea cu cremă de cocos
  • Brunch: Smoothie cu kefir și/sau lapte de cocos, fructe de pădure, o mână de nuci, puțin avocado; o lingură de ulei de cocos, un praf de scorțișoară măcinată, turmeric și mentă proaspătă
  • Cină: Supă de oase de pui, cu o lingură de ulei de măsline extra virgin și sare după gust, urmată de merluciu prăjit cu legume; bombe de cacao (cacao crudă, scorțișoară, ulei de cocos, smântână și nuci încălzite, amestecate și congelate în bucăți mici); o cană de ceai Earl Grey

VINERI

  • Mic dejun: Bacon și două sau trei ouă, oricum, cu avocado (opțional); cafea cu cremă de cocos
  • Brunch: Supă de pește (făcută cu supă de pui)
  • Cină: Pizza low-carb; bombe de cacao; o cană de ceai Earl Grey

SÂMBĂTĂ

  • Mic dejun: Omletă cu unt de arahide; fructe de pădure și iaurt grecesc gras; cafea cu cremă de cocos
  • Brunch: Salată în stil grecesc
  • Cină: Pui fript cu cartof dulce și legume amestecate; bombe de cacao, o cană de ceai Earl Grey

DUMINICĂ

  • Mic dejun: Somon afumat cu trei ouă jumări, pe pâine de calitate superioară, avocado și crème fraiche (cremă de brânză cu grăsime 10-45%); cafea cu cremă de cocos
  • Brunch: Smoothie, ca mai înainte
  • Cină: Păstrav la cuptor cu legume amestecate; fructe de pădure, nuci și smântână

 

Comentarii

  1. “coconut cream” înseamnă frișcă (bătuta) din lapte de cocos, nu “crema de cocos”
    #scoalaajutatoaredepresa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *