Luana Cazan a terminat în urmă cu un sfert de secol Institutul Mincu din București și a ales să se stabilească în Canada, împreună cu soțul. Între timp au apărut și doi copii, iar Luana încearcă să asigure întregii familii o hrană sănătoasă și echilibrată, gătind chiar ea în ciuda programului încărcat. Ca arhitect s-a specializat în design interior, cu precădere pentru familiile de evrei ortodocși din Toronto. Aflăm de la ea cum trebuie să fie o bucătărie kosher, dar și care este rutina alimentară a unei familii de români din Canada.
Invitata noastră și-a cerut scuze pentru erorile de pronunție și pentru faptul că nu și-a amintit multe cuvinte în limba română. Fiind plecată de mulți ani și profesând în limba engleză, a întâmpinat anumite dificultăți, pentru care era foarte supărată pe ea însăși. Inițial a dorit să refacem interviul în speranța că nu va mai avea astfel de incidente, dar am preferat să păstrez înregistrarea mai naturală și mai aproape de felul ei de a vorbi.
„Dialoguri pe toate gusturile” este o serie de interviuri, un proiect G4Food care își propune să aducă în prim-plan oameni remarcabili din diverse domenii – actori sau artiști, dar lista poate fi completată cu avocați, medici, arhitecți sau profesori – pentru a explora legătura lor personală cu gastronomia.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Departe de a fi experți în domeniul culinar, acești invitați ne vor împărtăși povești pline de savoare despre amintirile copilăriei, mesele în familie, felul în care își construiesc dieta sau preparatele lor preferate.
Prin aceste conversații autentice, vrem să arătăm cum mâncarea devine un limbaj universal, o punte între generații și o sursă de inspirație.