De ce salatele de la restaurant au un gust mai bun, potrivit bucătarilor/Alegerea ingredientelor este cel mai important lucru

Salatele din restaurant sunt întotdeuana mai bune Foto: Dreamstime

Te-ai întrebat vreodată de ce salatele de la restaurant pot avea un gust mult mai bun decât cele pe care le faci acasă? Un bucătar care a lucrat de-a lungul anilor la stația de salate în multe restaurante din New York explică pentru eatingwell ce a învățat și ce poți face acasă pentru a-ți îmbunătăți salata acasă,.

Un bucătar cu experiență spune că o salată de restaurant poate fi delicioasă doar dacă i se acordă importanță de la bun început și să nu o tratăm ca pe ceva ce poate fi gătit din resturi.

Alegerea ingredientelor

„Cel mai important lucru pentru mine într-o salată sunt verdețurile proaspete și crocante,” spune bucătarul Joseph Buenconsejo, din Connecticut. „Acestea adaugă textură și sunt corpul salatei. Când cumperi ingrediente pentru salată, caută cele mai proaspete produse pe care le poți găsi. Tratează-te ca pe un VIP la restaurantul tău preferat. Salata ar trebui să fie verde, morcovii trebuie să fie fermi, ridichile vibrante. Cumpără produse cu nivel calitativ înalt, de parcă bucătarul s-ar uita peste umărul tău. Dacă este posibil, simte produsele și cere să le guști. Alege verdețuri și alte produse care sunt la apogeul lor de prospețime în sezonul respectiv și lasă acest lucru să dicteze ce va conține salata ta. Cu alte cuvinte, păstrează o minte deschisă. Ca bonus, cumpărarea produselor în sezonul lor de vârf va însemna, de obicei, și că vor fi cele mai ieftine.”

Vezi detalii

Sfatul lui este să nu cumperi ingrediente prea devreme, înainte de a pregăti salata. Dar dacă este mai convenabil așa, atunci asigură-te că le depozitezi corect până la pregătirea salatei. Așa vei obține o gustare la fel de bună ca și salatele de la restaurant.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *