Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos / O nutriționistă dezvăluie că includerea unei pere în dieta zilnică este secretul pentru atingerea obiectivului tău de fibre

O para pe zi iti asigura necesarul de fibre Sursa foto: Pexels

Fibrele, care se găsesc în multe fructe și legume, sunt printre cei mai greu de atins nutrienți în cantitatea necesară zilnic. Încearcă, potrivit today.com, metoda garantată a unui nutriționist pentru a-ți atinge obiectivul de fibre.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Probabil știi deja că fibrele sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți, iar pentru a menține un intestin sănătos – care influențează multe aspecte ale stării tale generale de bine – trebuie să consumi o cantitate suficientă în fiecare zi. Poate fi tentant să apelezi la suplimente cu fibre, dar experții spun că este aproape întotdeauna mai bine să obții nutrienții importanți din alimente integrale.

Ce cantitate de fibre este necesar să consumi zilnic

Nutriționista Natalie Rizzo, obișnuia să aibă dificultăți în a-și atinge obiectivele zilnice de fibre. Valoarea zilnică recomandată este de 28 de grame pentru un adult obișnuit – cantitate pe care o găsești, de exemplu, în aproximativ 2 căni de fasole lima gătită. Însă de când a început să consume zilnic acest fruct, nu a mai ratat niciodată obiectivul.

Mănâncă o pară, zilnic

„Cine nu iubește o pară dulce și suculentă? Acest fruct delicios este arma mea secretă pentru a-mi atinge obiectivele de fibre,” spune Rizzo. „O pară medie are 6 grame de fibre, adică aproximativ 20% din necesarul zilnic. În plus, este o sursă bună de vitamina C, care susține imunitatea. De asemenea, conține 85% apă, ceea ce te ajută să-ți atingi obiectivele de hidratare și contribuie la reglarea tranzitului intestinal.”, a mai precizat ea.

De ce este important să consumăm fibre

Fibrele sunt „măturătorul străzilor din organismul tău,” spunea nutriționista Grace Derocha.

Există două tipuri de fibre: solubile, care ajută la deplasarea alimentelor prin intestin, și insolubile, care „curăță efectiv pereții interiori ai sistemului digestiv pentru a elimina reziduurile,” adaugă ea. Împreună, acestea ajută la eliminarea deșeurilor din corp, reduc inflamația și îmbunătățesc absorbția nutrienților din alimente.

Fibrele pot, de asemenea, să ajute la gestionarea colesterolului, a nivelului de zahăr din sânge, a greutății corporale și la reducerea constipației.

Cum să începi să adaugi fibre în dieta ta

Pentru a introduce mai multe pere în alimentație, Rizzo recomandă să iei cu tine la serviciu o gustare –  să adaugi o pară tăiată cubulețe într-o salată sau într-un bol cu cereale pentru un plus de dulceață, sau să o coci în cuptor sau în friteuza cu aer cald, pentru a-i scoate la iveală zaharurile naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *