Dani García, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari spanioli, obișnuiește să ofere sfaturi și trucuri pentru a găti rapid și simplu. El a împărtășit pe rețelele sociale un truc care ne va face să economisim mult timp și ne va ușura o sarcină pe care de obicei o evităm, pentru că durează prea mult și murdărește aragazul sau cuptorul: coacerea vinetelor.
Celebrul bucătar coace vinetele în cuptorul cu microunde, o tehnică mult mai rapidă și mai simplă decât prepararea lor în cuptor sau la flacăra aragazului, scrie ABC.
Cum se prepară vinetele la microunde
Fă câteva tăieturi la baza codiței vinetei și câteva pe restul legumei. Acest lucru permite căldurii să pătrundă uniform și previne „explozia” în cuptorul cu microunde.
Așază vânăta într-un recipient potrivit pentru microunde și acoper-o cu folie alimentară, sigilând cât mai ermetic.
Setează cuptorul la 1000 de wați și lasă vânăta timp de 5 minute, verificând periodic dacă procesul decurge bine.
După acești pași, scoate vânăta din cuptor fără să te arzi și decojește-o cu grijă. Căldura reziduală va facilita desprinderea pielii de pulpă, iar un cuțit te poate ajuta în acest proces. Las-o să se răcească și prepar-o cum dorești. D
View this post on Instagram
Avantajele acestei metode
Acest truc al bucătarului nu doar că menține cuptorul curat, dar economisește și mult timp. În mod normal, în cuptorul clasic, coacerea unei vinete întregi durează aproximativ o jumătate de oră, pe când în cuptorul cu microunde, acoperită cu folie alimentară, este gata în doar 5 minute.