ABC în bucătărie. Cum poți obține gelatină pentru deserturi dacă nu ai foi de gelatină în casă

cum-poti-obtine-gelatina-pentru-deserturi-daca-nu-ai-foi-de-gelatina-in-casa foto: ID 38905224 | Cake Fruit Gelatin © Hlphoto | Dreamstime.com

Se poate întâmpla uneori să avem în casă sau să fi cumpărat la moment cam toate ingredientele pentru un desert și sa ne lipseasă gelatina în foi, clasică. Sau pentru situația în care cineva vrea să evite consumul de gelatină din comerț, care conține și ingrediente de origine animală.

Există soluții. Dacă avem întotdeauna un borcan de amidon și alte câteva ingrediente obișnuite pentru dulciuri în dulap, problema e ca și rezolvată. Inodoră și fără coloranți, gelatina este folosită de obicei în patiserie pentru a da un luciu plăcut și atrăgător tartelor, cheesecakeurilor, budincilor etc.

Ingrediente pentru circa 150 g gelatină

  • Apă – 125 ml

  • Zahăr  – 50 g

  • Amidon de porumb – 8 g

  • Suc de lămâie – câteva picături, după gust

Procedeu pentru a prepara gelatină de casă

  1. Pentru început, cerne amidonul de porumb într-o cratiță cu fund gros.

  2. Adaugă zahărul și amestecă-le.

  3. Toarnă treptat apa, amestecând continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.

  4. Pune pe foc la minim și lasă să fiarbă foarte ușor timp de câteva minute, amestecând constant.

  5. Când gelatina începe să se îngroașe, oprește focul.

  6. Adaugă câteva picături de suc de lămâie și amestecă puțin – îi conferă stabilitate și devine mai lucioasă.

  7. Transferă gelatina într-un bol și las-o să se răcească puțin.

  8. Gelatina făcută în casă este gata de utilizare și poate rămâne în frigider maxim 1 zi.

  9. O poți aplica peste tarte, inclusiv cu fructe, sau o poți folosi pentru a îngroșa budinci ș compoziții de cheesecake, panna cotta sau alte creme. De asemenea, se poate folosi și pentru a face dulceața de fructe mai densă, mai puțin lichidă.

  10. Pentru o versiune mai aromată și mai puțin neutră, în loc de apă se poate folosi suc de portocale. Tot opțional, se poate colora cu coloranți alimentari sau folosind sucuri naturale colorate. La fel de bine, gelatina de casă se poate aromatiza cu vanilie, migdale, caramel, coajă de lămâie etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *