Cinci recomandări de jocuri video extraordinare pentru pasionații de agricultură

jocuri video, agricultura, farming simulator 22, stardew valley Sursa foto: Steam (colaj G4Food)

Jocurile video în care gamerii pot experimenta aspecte ale vieții de fermier sunt populare în întreaga lume. În 2023, această nișă a pieței a avut o valoare de 378,41 milioane de dolari, potrivit firmei de cercetare a pieței Econ Market Research. Popularitatea titlurilor din domeniu va crește în continuare, iar piața jocurilor video despre agricultură va ajunge la o valoare de 982,43 milioane de dolari până în 2032, transmite aceeași sursă. Deși există mii de titluri pe piață, puține sunt, însă, extraordinare.

Vă recomandăm cinci jocuri video de excepție (toate au punctaj de cel puțin 9/10 pe platforma de distribuție Steam) din acest domeniu pe care le puteți încerca:

jocuri video, agricultura, farming simulator 22, stardew valley
Sursa foto: Steam / Farming Simulator 22

Farming Simulator 22 (disponibil pentru platformele Windows, macOS, PS5, PS4, Xbox One): Simulatoarele agricole din această serie sunt atât de populare încât dezvoltatorul Giants Software este asaltat cu cereri de la producătorii de utilaje agricole care doresc ca tractoarele și echipamentele lor să fie introduse în joc, potrivit publicației The Guardian. În Farming Simulator, jucătorii își încep cariera de fermieri ca proprietari ai unui teren, care include un hambar și echipamente de bază. Din banii obținuți prin vânzarea de cereale sau legume produse, jucătorii își extind ferma și cumpără vehicule și tehnologii mai avansate. Este interesant faptul că mulți fermieri reali folosesc Farming Simulator pentru a testa noi modele de echipamente agricole înainte de a decide dacă le cumpără sau nu.

jocuri video, agricultura, farming simulator 22, stardew valley
Sursa foto: Steam / Stardew Valley

Stardew Valley (Windows, Android, iOS, Nintendo Switch, PS4, Xbox One): Acest titlu le oferă jucătorilor șansa de a revigora o fermă dărăpănată pe care o moștenesc. Acolo, aceștia pot să cultive plante, să crească animale, să extragă resurse și să stabilească relații cu locuitorii orașului. Jocul, cu o grafică de tip pixel art, este relaxant și oferă multe satisfacții.

jocuri video, agricultura, farming simulator 22, stardew valley
Sursa foto: Steam / My Time at Portia

My Time at Portia (Windows, macOS, Android, iOS, Nintendo Switch, PS4, Xbox One): Acest titlu nu se concentrează exclusiv pe agricultură, ci combină activitatea de fermier cu explorarea, meșteșugăritul și dezvoltarea de relații cu alte personaje. Jucătorii moștenesc o fermă pe care trebuie să o reconstruiască în timp ce interacționează cu locuitorii interesanți din orașul Portia.

jocuri video, agricultura, farming simulator 22, stardew valley
Sursa foto: Steam / Story of Seasons: Friends of Mineral Town

Story of Seasons: Friends of Mineral Town (Windows, Nintendo Switch, PS4, Xbox): Jucătorii își încep aventura în Mineral Town, un sat fermecător aflat în mijlocul naturii. Personajul principal s-a întors după mulți ani pentru a readuce ferma bunicului, degradată după decesul acestuia, la gloria de odinioară. În Mineral Town jucătorii își pot găsi chiar și pereche virtuală. „Mineral Town este casa mai multor burlaci și burlăcițe. Faceți cunoștință cu băiatul sau fata visurilor voastre și s-ar putea să vă puteți întâlni cu ei și chiar să întemeiați o familie!”, potrivit descrierii jocului.

jocuri video, agricultura, farming simulator 22, stardew valley
Sursa foto: Steam / Slime Rancher 2

Slime Rancher 2 (Windows, Xbox Series X/S): Cei care doresc să combine pasiunea pentru science fiction cu cea pentru agricultură pot încerca Slime Rancher. În acest joc personajul principal, Beatrix LeBeau, administrează o fermă, aflată la distanță de mulți ani lumină de Pământ, în care colectează, crește, hrănește și înmulțește „slime-uri”, creaturi gelatinoase cu calități unice. Pentru a avea succes în Slime Rancher, gamerii trebuie să colecteze resurse, hrană și să exploreze lumea colorată în care trăiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *