În doar 30 de minute poți prepara o rețetă sănătoasă, dar și gustoasă, numai bună să fie servită la prânz sau cină. Ai niște somon conservat și nu știi ce să gătești cu el? Potrivit eatingwell.com, poți face niște cifteluțe delicioase, aromate, condimentate cu ce îți place ție.
Pentru a completa masa, aceste chifteluțe gustoase pot fi servite alături de o salată răcoritoare de castraveți și ceapă roșie.
Ingrediente necesare pentru chifteluțele de somon și salata de castraveți
- 1 ou mare, bătut ușor
- ¼ de cană de pesmet de grâu integral
- 2 linguri maioneză
- ½ linguriță condimente (ce preferați)
- ⅛ linguriță de piper măcinat
- 2 conserve (140 g) de somon dezosat, fără piele, scurs
- 2 lingurițe ulei de măsline
- ¼ de cană de iaurt grecesc simplu cu conținut scăzut de grăsimi
- 1 linguriță muștar de Dijon
- 1 linguriță oțet alb distilat sau suc de lămâie
- ¾ linguriță mărar uscat
- ¼ linguriță sare
- 1 castravete mare, feliat subțire
- ¼ cană ceapă roșie feliată subțire
Mod de preparare al chifteluțelor de somon și salatei de castraveți
- Pasul 1 – Amestecați oul, pesmetul, maioneza, condimentele preferate și piperul într-un castron mare. Adaugă somonul și amestecă ușor. Apoi formați chifteluțele.
- Pasul 2– Încingeți uleiul într-o tigaie mare, antiaderentă, la foc mediu. Adăugați chiftelele și prăjiți până se rumenesc, aproximativ 6 minute. Întoarceți chiftelele și gătiți până se rumenesc, încă aproximativ 6 minute.
- Pasul 3– Între timp, amestecați într-un castron mediu iaurtul, muștarul, oțetul (sau zeama de lămâie), mărarul și sarea. Adăugați castravetele și ceapa și amestecați pentru a se combina.
Informații nutriționale pentru chifteluțele de somon și salata de castraveți:
Calorii 225
Grăsimi totale 12 g
Carbohidrați 8 g
Fibre 1g
Zaharuri 2 g
Proteine 22g
Colesterol 110 mg
Vitamina A 253UI
Sodiu 598 mg
Potasiu 398 mg