Chef-ul danez Rasmus Munk, de la restaurantul Alchimist, a fost ales din nou cel mai bun bucătar din lume la The Best Chef Awards 2025, ceremonie care a avut loc joi 2 octombrie, la Milano.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Pe locul al doilea s-a clasat Ana Roš (restaurantul Hisa Franko, Slovenia), iar pe al treilea, Himanshu Saini (restaurantul Tresind Studio, Dubai).
Premiile au recunoscut și bucătari care au adus contribuții extraordinare în domenii specifice. Ca noutate, au fost acordate două distincții noi: premiul pentru cea mai bună activitate umanitară, oferit bucătarilor de la World Central Kitchen, organizația fondată de José Andrés, și premiul vizionar, acordat lui Massimo Bottura (Osteria Francescana, Modena, Italia).
Premiul pentru cel mai bun patiseră a fost acordat Pía Salazar, de la Nuema (Quito, Ecuador); premiul pentru cel mai bun terroir, lui Débora Fadul, de la Diacá (Ciudad de Guatemala); premiul pentru cea mai bună creativitate, lui Jason Liu, de la Ling Long (Shanghai); iar premiul artist gastronomic a revenit spaniolului Quique Dacosta, pentru bucătăria sa de la restaurantul omonim din Dénia (Alicante). Un alt spaniol, Diego Guerrero, de la DSTAgE (Madrid), a fost premiat la categoria știință.
Anul trecut, The Best Chef Awards a introdus un nou sistem de clasificare care a înlocuit lista celor 100 de cei mai buni bucătari. S-a introdus un rang de la unul la trei cuțite, în funcție de excelența fiecărui bucătar, pe baza voturilor unui juriu format din 568 de participanți. Scopul: a oferi vizibilitate talentului mai puțin cunoscut din bucătării. În această ediție, au primit cuțite 783 de bucătari.