Ceva dulce/Tort cu morcovi și fulgi de ovăz, rețeta sănătoasă cu care nu vei da greș/Este ușor de dus și la birou

Tort cu morcovi și fulgi de ovăz Foto: Freepik

Morcovi și fulgi de ovăz sunt ingrediente ce par a fi parte dintr-o dietă foarte sănătoasă. Dar iată că pot fi combinate și pentru a obține un desert delicios și sănătos, recomandat de Eatingwell. Sunt ușor de dus la birou pentru a-i servi pe colegi, dar și pentru a vă energiza într-o zi dificilă.

Ingrediente:

  • 2 căni de ovăz rulat
  • ½ cană nuci pecan prăjite mărunțite sau nucă de cocos neîndulcită mărunțită
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • ¾ linguriță ghimbir măcinat
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță nucșoara măcinată
  • ¼ linguriță sare
  • ½ cană lapte cu conținut scăzut de grăsimi
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 6 linguri de zahăr brun
  • ¼ cană sos de mere neîndulcit (se găsește în comerț, sau îl puteți prepara acasă din mere date la blender și puse la foc mic circa 20 de minute)
  • ½ cană morcov mărunțit
  • ¼ cană stafide

Glazură

  • 50 g de cremă de brânză
  • 1 ½ linguri de zahăr
  • 2 linguri de lapte cu conținut scăzut de grăsimi
  • ½ linguriță extract de vanilie

Cum procedăm:

Amestecați într-un castron mare ovăzul, nucile pecan (sau nuca de cocos), praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, bicarbonatul de sodiu, nucșoara și sarea. Bateți ½ cană de lapte cu ouăle, zahărul brun și sosul de mere într-un castron mediu până se combină bine. Adăugați amestecul de lapte la cel de ovăz și se amestecă până se combină bine. Încorporați morcovul și stafidele. Lăsați amestecul să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute, amestecând ocazional.

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați fundul și părțile laterale ale unei tăvi cu hârtie de copt. Acoperiți ușor cu spray de gătit.

Întindeți amestecul uniform în tava pregătită. Coaceți până când se întăresc și marginile încep să devină aurii, 35 până la 40 de minute. Lăsăm să se răcească în tavă, cca 10 minute. Folosind marginile foliei drept mânere, transferați pe o masă de tăiat și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Între timp, facem glazura. Puneți crema de brânză și zahărul într-un castron mic și bateți cu un mixer electric la viteza medie până se omogenizează. Se adaugă laptele și vanilia. Bateți în continuare până se omogenizează. Întindeți deasupra blatului care s-a răcut între timp. Apoi îl porționați și tortul cu morcovi și fulgi de ovăz e gata de a fi servit.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *