În interviul pe care i l-am luat lui Marius Florea Vizante, actorul povestește despre spuma de bezea pentru „londoneză”. N-am știut ce prăjitură e și i-am cerut rețeta – pe care o preparau și bunica și mama lui – pentru a testa un dulce inedit (cel puțin pentru mine).
Ingrediente și preparare prăjitură londoneză
Un borcan de gem
Blatul:
300 de gr de făină
3 gălbenușuri
150 de gr de unt la temperatura camerei
1 plic de zahăr vanilat
100 de gr de zahăr
Se prepară aluatul. Se cerne făina, se adaugă untul, apoi ouăle, câte unul pe rând, zahărul, amestecat cu cel vanilat. Se întinde o foaie în tava tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă cu furculița pentru a nu se umfla. Se pune la cuptorul preîncins la 200° timp de 15 minute.
Spuma de bezea:
3 albușuri
150 de gr de zahăr
100 de gr de nuci măcinate
Se bat albușurile, se adaugă treptat zahărul până spuma este tare, dacă întorci castronul, nu curge. Se pune și nuca măcinată și se omogenizează complet.
După ce scoatem blatul din cuptor, adăugăm un strat de gem (eu am folosit de caise). Deasupra se pune spuma de bezea, apoi se bagă în cuptorul încins la 200° timp de 20 de minute.
Când se răcește se tăie în pătrate, dreptunghiuri, romburi, mai mari, mai mici, după dorință. Se poate pudra cu zahăr, dar este deja foarte dulce, eu am preferat să o las așa.