Ceva dulce | De ce să alegi între o prăjitură cu mere și una cu brânză? Le poți gusta pe amândouă într-un cheescake cu mere și nuci pecan, după o rețetă americană delicioasă

Prăjitură cu mere și cu brânză, rețetă americană Foto: Dotdash Meredith Food Studios via Allrecipes

Rețeta de prăjitură cu mere cu nuci pecan și aluat făcut din biscuiți este crocantă și gustoasă, mult mai rapidă și ușor de preparat.

Avem nevoie de câteva ingrediente pentru a prepara un dulce delicios, recomandat de Allrecipes.

Pentru aluat

  • 1 cană de biscuiți Graham tocați mărunt
  • ½ cană de nuci pecan tocate mărunt
  • ¼ cană unt nesărat, topit
  • 3 linguri de zahar
  • ½ linguriță de scorțișoara măcinată

Pentru umplutură

  • 2 pachete (250 g) cremă de brânză
  • ½ cană zahăr alb
  • 2 ouă mari
  • ½ linguriță de extract de vanilie

Pentru topping:

  • 4 căni de mere – curățate de coajă, fără miez și tăiate felii subțiri
  • ⅓ cană zahăr
  • ½ linguriță de scorțișoara măcinată
  • ¼ cană nuci pecan tocate

Cum procedăm:

Pregătiți toate ingredientele. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C.

Pentru bază:

Amestecați biscuiții Graham tocați, nucile pecan măcinate, untul topit, zahărul și scorțișoara într-un castron până se combină bine.

Apăsați amestecul de biscuiți Graham pe fundul unei tăvi (ideal este una cu margini detașabile). Apoi dați la cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Scoateți din cuptor, lăsați cuptorul pornit și treceți la umplutură.

Pentru umplutură:

Bateți crema de brânză și zahărul într-un castron cu un mixer electric la viteză medie până se omogenizează. Se adaugă ouăle, unul câte unul pe rând, bătând bine după fiecare ou adăugat. Adăugați extractul de vanilie și mixați din nou. Se toarnă umplutura în crusta coaptă.

Pentru a face toppingul:

Puneți merele într-un castron. Se amestecă zahărul și scorțișoara într-un castron mai mic și apoi se toarnă peste mere și se amestecă. Peste umplutură se pun cu lingura merele amestecate cu zahărul și scorțișoara, apoi se presară nuci pecan deasupra.

Lăsați la cuptor până când marginile sunt umflate, 60 până la 70 de minute.

După ce o scoateți din cuptor, treceți vârful unui cuțit de masă pe marginile tăvii, puneți tava pe un grătar și lăsați cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei, aproximativ 1 oră. Dă la frigider până se răcește complet, 4 ore până peste noapte și obțineți o prăjitură c mere și cu brânză absolut delicioasă.

Valori nutriționale (per porție)

  • 341 Calorii
  • 23 g Grăsime
  • 30 g Carbohidrați
  • 5g Proteină

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *