Ceva dulce/Budincă de orez la cuptor, un desert perfect ce poate fi servit atât cald, cât și rece

Budincă de orez Foto: Dreamstime

Această budincă de orez la cuptor este atât de groasă și densă încât puteți tăia un pătrat din ea și își păstrează forma, odată ce s-a răcit.

Coacerea budincii de orez creează o crustă de lapte caramelizat, care este delicioasă, dulce și cremos. Pentru a obține textura potrivită, această budincă de orez la cuptor trebuie să fie gătită timp de 2-2 ore și jumătate. Merită din plin așteptarea!

Rețineți că aceasta nu este o rețetă foarte dulce, deoarece unora le place să adauge o bucată de dulceață la budinca coptă. Puteți crește zahărul la ¾ de cană sau la 1 cană plină, dacă doriți, arată confessionofabakingquinn.

Vezi detalii

Ingrediente

  • 100 grame (½ cană) zahăr granulat/zahăr pudră fin
  • 165 grame (1 cană) orez cu bob scurt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 ½ căni lapte condensat
  • 1 cană lapte integral
  • 1 cană smântână lichidă pentru frișcă/double cream
  • 2 linguri de unt, tăiat cubulețe

Instrucțiuni

  1. Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  2. Într-un vas de copt puțin adânc adaugă toate ingredientele, cu excepția untului. Amestecă ușor timp de un minut sau două, astfel încât totul să fie combinat. Adaugă cuburile de unt deasupra.
  3. Coace timp de 2 ore până la 2 ore și jumătate – ar trebui să obții o crustă aurie închisă, iar lichidul să fie complet absorbit.
  4. Lasă să se răcească pe un suport metalic timp de 20 de minute înainte de servire. Puteți orna cu semințe de rodie și alune măcinate grosier, sau după bunul plac. Se păstrează la frigider.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *