Această rețetă propusă de Today este pentru iubitorii de cireșe învelite cu ciocolată. Și pentru cunoscătorii de brownie. Și pentru cei pasionați de cheesecake, dacă mă gândesc mai bine. Această combinație Brownie Cheesecake este inspirată din clasicul tort Black Forest, care de obicei combină un tort de ciocolată bogat cu cireșe alcoolizate și multă frișcă dulce. Pentru această brownie inspirate de Black Forest, straturi de aluat de brownie cu cireșe, cheesecake bogat și dulceață de cireșe fructate sunt coapte împreună pentru a crea acest desert delicios.
Avem nevoie de:
Pentru stratul de brownie
- 4 linguri unt nesărat, plus încă puțin pentru tavă (sau putem folosi hârtie de copt)
- ½ cană făină de grâu (o cană pentru ceai, de circa 230-240 ml)
- 3 linguri de pudră de cacao
- ¼ linguriță sare
- 1 lingură de ulei vegetal
- 110 g de ciocolată amăruie, tăiată
- ½ cană zahăr granulat (măsurați cu aceeași cană cu care ați măsurat făina)
- ½ cană zahăr brun deschis, presat
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- 1/8 linguriță esență de migdale
- ½ cană cireșe din compot, scurse, tăiate pe jumătate
Pentru stratul de cheesecake
- 450 g de cremă de brânză, la temperatura camerei
- ½ cană zahăr granulat
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- ¼ linguriță sare kosher
- ½ cană dulceață de cireșe
Cum o pregătim
Pentru aluatul de brownie:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt.
Într-un bol mic, amestecați făina, pudra de cacao și sarea. Puneți untul, uleiul și ciocolata într-un bol mare rezistent la căldură, deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând până se topește și devine omogen (sau dați câteva secunde la microunde). Îndepărtați de pe foc și adăugați zahărul, amestecând bine.
Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adăugați esența de migdale și amestecați. Încorporați amestecul de făină și cireșele, până la omogenizare. Turnați aluatul într-un strat uniform în tava pregătită.
Pentru aluatul de cheesecake:
Puneți crema de brânză, zahărul, ouăle și sarea într-un procesor de alimente sau într-un bol mare și mixați până devine un amestec neted. Turnați încet peste aluatul de brownie și neteziți suprafața cu o spatulă mică.
Puneți linguri de dulceață de cireșe deasupra stratului de cheesecake și, folosind vârful unui cuțit, amestecați ușor în dulceață pentru a crea un efect marmorat.
Coaceți timp de aproximativ 35 de minute, sau până când stratul de sus este stabil, dar încă se mișcă ușor. Lăsați să se răcească complet, apoi puneți la frigider cel puțin 4- până la 24 de ore. Apoi scoateți prăjitura Brownie Cheesecake din tavă și tăiați în pătrate.