Când avem poftă de ceva dulce, dar nu vrem să aducem un aport de zahăr dietei, prăjiturile din legume sau fructe dulci sunt cea mai bună opțiune. Lista este însă limitată, carrot cake, banana bread… Și atunci putem face variante ale rețetelor clasice fără ca nimeni să nu se supere.
Iată rețeta de banana bread, îmbunătățită cu rondele de ananas și stafide dulci.
Ingrediente banana bread:
5 banane coapte
4 ouă
500 de gr de făină
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
1 linguriță praf de copt
2 căni de lapte condensat (preferabil neîndulcit)
Esență de vanilie
Câteva felii de ananas
1/2 cană de stafide.
Preparare:
Pasăm bine bananele decojite. Punem peste laptele condensat, esența și 4 ouă. Amestecăm omogen. Adăugăm stafidele, făina și praful de copt. Acoperim aluatul și îl lăsăm 30 min să se odihnească. Punem rondele de ananas pe fundul tăvii și turnăm aluatul deasupra.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, căldură sus-jos și punem prăjitura pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii.