Ce se întâmplă dacă renunți la zahăr timp de 4 săptămâni/ Nutriționist: „Rezultatul final te va surprinde”

zahar, renuntare la zahar 4 saptamani Sursa foto: Pexels

Pentru a ne bucura de o sănătate bună, este esențial să ne hrănim corect și să avem un stil de viață echilibrat. Chiar dacă de multe ori nu observăm efectele imediat, ceea ce mâncăm zilnic are un impact direct asupra corpului nostru, atât pe termen scurt, cât și lung. Prin urmare, evitarea anumitor alimente nu doar că ne poate ajuta să prevenim boli, dar ne poate transforma complet corpul și mintea în doar câteva săptămâni.

Mulți oameni cred că este nevoie de luni sau chiar ani pentru a vedea rezultate. Însă Carlos Dorado, expert în nutriție clinică avansată și nutriție sportivă, afirmă că efectele pozitive pot începe să se vadă chiar și după doar patru săptămâni. Pe contul său de TikTok, @carlos.muyfit0, specialistul a explicat pas cu pas ce modificări suferă corpul nostru dacă eliminăm complet zahărul timp de o lună. Și, potrivit spuselor sale, „rezultatul final te va surprinde”. Specialistul analizează ce are loc în organismul nostru atunci când renunțăm la unul dintre cele mai consumate și mai adictive ingrediente ale lumii moderne.

Săptămâna 1: La revedere balonare

După doar șapte zile, corpul începe să scadă nivelul de insulină, „retenția de lichide scade și observi că mergi mai des la toaletă”. Cu alte cuvinte, organismul începe să elimine excesul de apă acumulată, mai ales din zone precum abdomenul, picioarele sau fața.

Săptămâna 2: Grăsimea devine energie

Pe măsură ce zilele trec, corpul începe să se adapteze la lipsa zahărului și caută surse alternative de energie: „În a doua săptămână, organismul începe să folosească grăsimea drept combustibil, ai mai puține episoade de foame intensă și o energie mai constantă.”
Asta înseamnă că se reduce pofta de mâncare bruscă și avem un nivel de energie mai stabil pe parcursul zilei.

Săptămâna 3: Pielea se transformă

Unul dintre cele mai vizibile efecte apare în a treia săptămână. Potrivit nutriționistului, zahărul dăunează colagenului, o proteină esențială pentru fermitatea și elasticitatea pielii. Eliminarea zahărului duce la o piele „mai fermă, cu mai puțină inflamație și mai puțin sebum la nivelul feței”.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Săptămâna 4: Dispar poftele

În ultima săptămână apare una dintre cele mai importante schimbări la nivel mental.
„Dispar poftele, energia se stabilizează și, cel mai important, simți că nu mai ai nevoie de zahăr ca să te simți bine”, explică Dorado.

Așadar renunțarea la zahăr nu aduce un câștig doar în zona estetică, în pierderea kilogramelor, ci este vorba și despre finalitatea de a câștiga mai multă energie, claritate mentală și o piele mai sănătoasă.

Comentarii

  1. Recomandarea implică și renunțarea la fructele uscate la soare și la siropul de arțar?
    Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *