„Ce punem pe masă? Puțin din toate” (Ep. 9): Cum știm că un vin este bun?

vinuri, vinuri bune, ce punem pe masa, vinuri dulci

Adriana Sohodoleanu, gastronom, și Cezar Ioan, fondator Vinul.ro, discută în cel mai recent episod al emisiunii „Ce punem pe masă? Puțin din toate” despre ce înseamnă un vin bun pentru ei.

Adriana, care nu este o mare consumatoare de alcool, este influențată de ceea ce știe despre o cramă și despre eticheta unui vin atunci când face o alegere. Ea spune că îi place Sauternes, un vin dulce francez din regiunea cu același nume, situată în secțiunea Graves din Bordeaux.

Cezar afirmă că, pentru a cunoaște un vin, nu este suficient să-l bei; este important să citești despre el. Totuși, el consideră că, în general, calea de acces la cunoașterea vinului începe cu vinurile dulci și evoluează spre cele seci. „Suntem programați să apreciem gustul dulce.”

Emisiunea „Ce punem pe masă? Puțin din toate” abordează gastronomia dintr-o perspectivă holistică, explorând aspecte precum biologia, arta și știința alimentelor. Aceasta discută teme variate, de la combustibil și identitate, la nostalgia și anxietatea legate de alimentație, de la deșertificarea Olteniei și apetența scăzută a generației Z pentru vin, la politicile alimentare și globalizare, și de la terroir și produse artizanale, la AI și imprimante 3D.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *